ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στον Ant1: Η 26η Μαΐου είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ακύρωσής τους

Τσίπρας στον Ant1: Η 26η Μαΐου είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ακύρωσής τους

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

«Το μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών και σε ευημερία των ανθρώπων», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το σχέδιό της είναι προσανατολισμένο στην ευημερία των λίγων και πρόσθεσε πως ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται -ότι και να του λένε οι πολιτικοί- αλλά και οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε: «Εμείς το περίσσευμα θα το δώσουμε στους πολλούς και όχι στους λίγους». Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι «στόχος είναι να μειωθεί στοχευμένα και όχι σε αυτούς με τις off shore και τις πισίνες».

Παραδέχτηκε ότι «η κυβέρνηση έκανε τα λάθη της και τα σωστά της έβγαλε όμως την χώρα από τα μνημόνια» και «ήρθαμε να φτιάξουμε τα σπασμένα δεκαετιών».

Τόνισε ότι «παραλάβαμε μια χώρα με ανεργία στο 28% και για τους νέους 60%. Δεν είναι νούμερα ευρωπαϊκής χώρας. Δεν πανηγυρίζω, αλλά μειώθηκε κατά 9 μονάδες στα τελευταία πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι είναι λαϊκισμός και ανέφικτη. Στο ερώτημα γιατί δόθηκε τώρα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις του είχαν δυο σκέλη, και συγκεκριμένα μέτρα για το 2019 και κάποια άλλα για το 2020 και 2021.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα πλεονάσματα είπε: «εμείς το περίσσευμα θα το δώσουμε στους πολλούς και όχι στους λίγους».

Επιτέθηκε για άλλη μια φορά στους πολιτικούς του αντιπάλους λέγοντας ότι «αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα, κάνουν τώρα τους σωτήρες», όμως εμείς «καταφέραμε να γυρίσουμε την οικονομία σε ενάρετο κύκλο».

Όσον αφορά στις επικείμενες εκλογές είπε ότι ο λαός θα πρέπει να επιλέξει αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή θα προβεί σε ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης που εξήγγειλε προ ημερών στο Ζάππειο.

Δείτε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού: