ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Αλλαγές που εξασφαλίζουν ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος

Ξενογιαννακοπούλου: Αλλαγές που εξασφαλίζουν ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος

Θεσμικές αλλαγές και πολιτικές που εξασφαλίζουν «ένα δημοκρατικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος», προανήγγειλε για την επόμενη τετραετία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι στον προγραμματισμό για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνονται ο εξορθολογισμός των σχέσεων Πολιτείας - Εκκλησίας, η πλήρης μετάβαση στο ψηφιακό Δημόσιο με την ταυτόχρονη απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, η ολοκλήρωση του Ψηφιακού ΚΕΠ εντός του 2020, η ενίσχυση των δικαιωμάτων του πολίτη στις διοικητικές διαδικασίες, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων των δημοσίων υπαλλήλων και η υλοποίηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο, καθώς και η πρόσληψη νέων επιστημόνων για την αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ακόμη ότι το κράτος και η δημόσια διοίκηση είναι στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς είναι τομέας που αποτυπώνονται με σαφήνεια οι διαφορές ανάμεσα στην προοδευτική - αριστερή πρόταση και το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Μίλησε για κλιμάκωση της στοχοποίησης του Δημοσίου, γεγονός που το απέδωσε στο ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. στρώνουν το χαλί για να δικαιολογήσουν τις προτάσεις τους και την οικειοθελή επιστροφή σε μνημονιακές επιλογές».

Άσκησε κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επαναφορά του κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει καμία πρόσληψη στην υγεία, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος, καθώς θα καλύπτονται μόνο οι προσλήψεις από τις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

«Η Ν.Δ. επιδιώκει, όπως δηλώνει, την ιδιωτικοποίηση δημοσίων δομών, και την ανάθεση δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικοδίαιτους εργολάβους με ορατή την απειλή των απολύσεων», υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός Έλληνας ηθοποιός - Κρατούσαν κρυφό το θάνατό του για ένα χρόνο

Όταν η Αθήνα «έλιωσε» - Το «μαύρο» καλοκαίρι και οι 1.300 νεκροί

Σχετικές ειδήσεις