ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάνθη Καφετζή: Η Υγεία που θέλει η ΝΔ είναι στην υπηρεσία του πολίτη

Μαριάνθη Καφετζή: Η Υγεία που θέλει η ΝΔ είναι στην υπηρεσία του πολίτη

Σε εκπροσώπους της Υγείας απευθύνθηκε η Μαριάνθη Καφετζή, υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία κατά την διάρκεια εκδήλωσής της το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είπε, «η προστασία και η προαγωγή της δημόσιας και ατομικής Υγείας είναι από τα σοβαρότερα θέματα που μας απασχολούν, σε ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο» και εξήγησε ότι «η πολιτική της Υγείας έχει να κάνει με την Οργάνωση, τη Διαχείριση των υλικών πόρων και τη Διοίκηση των ανθρώπων που υπηρετούν τον κλάδο αυτό. Μια συνολική, ολιστική στην προσέγγισή της, Πολιτική Υγείας έχει ως αφετηρία την πρόληψη, την έγκαιρη και με ακρίβεια διάγνωση και εν συνεχεία τη θεραπεία».

«Δεν αρκεί να θεσπίζονται νόμοι και πλαίσια, αλλά σίγουρα αυτή είναι μια ορθή αφετηρία» σημείωσε η Μαριάνθη Καφετζή σχολιάζοντας πως συνήθως τα νομοσχέδια δεν λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη των ανθρώπων που την υπηρετούν, αλλά ούτε και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. «Περιοριζόμαστε να συζητάμε για τα υψηλά κόστη και για τα χρήματα που δεν υπάρχουν. Παραβλέπουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, τον ιατρό, το νοσηλευτή, τον ασθενή. Η ανθρώπινη ζωή όμως είναι αναμφίβολα πάνω από τα χρήματα» τόνισε.

Κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα υγείας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως αυτό «βασίζεται στην πρόληψη, μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για όλους τους πολίτες, στη βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών και στην ιδιαίτερη φροντίδα για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

«Άμεσος στόχος μας είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας των νοσοκομείων, με αξιοκρατικά επιλεγμένες διοικήσεις, με στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και με κάλυψη των τραγικών ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η σημερινή τραγική κατάσταση που προκάλεσαν οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη» συνέχισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εγκατάλειψη του τομέα της υγείας.

«Η Νέα Δημοκρατία θέτει σε άμεση προτεραιότητα τη λήψη μέτρων με στόχο τη μείωση κατά 35% των νοσοκομειακών λοιμώξεων, εντός 5ετίας, προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τη χρηστή διαχείριση του συστήματος υγείας, θα επανεπενδύονται στο σύστημα υγείας» ανέφερε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Υγεία που θέλει η ΝΔ είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Ένα σύστημα υγείας που είναι προσβάσιμο, λειτουργικό και δεν ταλαιπωρεί, σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μεριμνά για τους ευάλωτους, προλαμβάνει την ασθένεια και προωθεί την ευεξία και την καλή ποιότητα ζωής. Η Υγεία στηρίζει αυτούς που χρειάζονται περισσότερο τη φροντίδα της Πολιτείας» συμπλήρωσε αναλύοντας τα μέτρα που κατά προτεραιότητα θα υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γιατρούς, «τους ήρωες Έλληνες γιατρούς» όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτούς που μάχονται καθημερινά με χιλιάδες ελλείψεις, με χιλιάδες δομικές και τεχνικές δυσκολίες, είτε ως νοσοκομειακοί γιατροί, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτούς που βάλλονται από την αναξιοκρατία, από το άδικο φορολογικό σύστημα, που εξουθενώνει οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες στερώντας το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος που με κόπο απέκτησαν, που τους θεωρεί εκ προοιμίου φοροφυγάδες και επιβάλλει εξωπραγματικά «αντικειμενικά» κριτήρια. Αυτούς που δεν έχουν σύμμαχο το Κράτος στα ατέλειωτα ωράρια και στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας, αλλά που πρέπει, με περίσσευμα ψυχής, να στηρίξουν με τη σειρά τους τον Έλληνα Ασθενή».

«Σε εσάς απευθύνομαι απόψε και ζητώ τη στήριξή σας στις 7 Ιουλίου, για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το αδηφάγο Κράτος, που δεν υπηρετεί πλέον τον πολίτη» είπε η Μαριάνθη Καφετζή ενώ αναφέρθηκε και σε ένα τραγικό συμβάν στη ζωή της: «το τραγικό γεγονός που μεσολάβησε... ο αιφνίδιος θάνατος σε τροχαίο ενός υπέροχου παιδιού, του γιού μου, του Σπύρου μου, που χάθηκε άδικα, αναίτια, στο κορυφαίο σημείο της ζωής του, έστρεψαν τον αγώνα σε ένα όραμα: Μηδενικές Απώλειες είναι το όραμά μου! Το όραμα του σήμερα ρεαλισμός του αύριο».

Χαρακτήρισε τα τροχαία «γενοκτονία» παραθέτοντας επίσημα στοιχεία ενώ κατέληξε λέγοντας: «γι’ αυτό και διεξάγω αγώνα κατά των τροχαίων ατυχημάτων. Γι αυτό και επιδιώκω τη βελτίωση της Υγείας και του Ευ Ζην… Σε αυτό τον αγώνα σας θέλω μαζί μου, σας θέλω δίπλα μου!».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Δείτε όλη τη θυελλώδη συνέντευξη

«Στα μαχαίρια» Κοσιώνη – Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Οι επιθετικές ατάκες που άφησαν άφωνους τους τηλεθεατές

«Καρφί» Τσίπρα στην Κοσιώνη για τον Κώστα Μπακογιάννη - Πώς αντέδρασε η παρουσιάστρια

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.