Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος «αδειάζει» Κυρίτση: Δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα κι η οριοθέτηση της βίας

Newsbomb

Αποστάσεις από τις τοποθετήσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Κυρίτσης, έλαβε σήμερα, Τρίτη (09/08/2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, διαχωρίζοντας τη θέση του από τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων».

«Με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές άξιες. Οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα για τους συλληφθέντες Σακκά και Σεϊσίδη» που είχε πει ο κ. Κυρίτσης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι «οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα».

«Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης», σημείωσε ο ίδιος.

«Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις... Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας, αλλά συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας», πρόσθεσε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Δικαιοσύνης.