Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συμπόρευση των γαλάζιων δελφίνων

Συμπόρευση των γαλάζιων δελφίνων

Με τον Αντώνη Σαμαρά να είναι αμετακίνητος στο πρώτο κύμα εσωστρέφειας, οι γαλάζιοι δελφίνοι αρχίζουν να αναθεωρούν τη στάση τους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο η σημερινή ηγεσία να ακολουθήσει την ίδια πορεία που οδήγησε στην ήττα με 8.5% μονάδες, οι διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ρίχνουν γέφυρες επικοινωνίας προκειμένου να σχηματιστεί ένα μέτωπο απέναντι στο σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ. Ν.Δένδιας, Ε.Στυλιανίδης, Ντ.Μπακογιάννη προσπαθούν να βρουν κοινό βηματισμό για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να ανοίξουν οι διαδικασίες προσφυγής σε Έκτακτο Συνέδριο και αμφισβήτησης της σημερινής ηγεσίας.

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά να αγνοήσει την εκ των έσω αμφισβήτηση, φαίνεται πως βοήθησε τους δελφίνους να αντιληφθούν πως μεμονωμένα δεν είναι δυνατόν να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις, για το λόγο αυτό απαιτείται συμπόρευση προκειμένου να μπορέσει να ανοίξει η κούρσα διαδοχής και να μην τους ξεπεράσουν οι εξελίξεις.

Έτσι, μετά το τέλος της Πολιτικής Επιτροπής έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές διεργασίες στις οποίες μετέχει και η Μ.Γιαννάκου, προκειμένου να συνταχθεί ένα μέτωπο που θα οδηγήσει το σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ στην έξοδο.

Σύμφωνα με σημερινή (1O/3/2015) συνέντευξη της κας. Μπακογιάννη μάλιστα, το αίτημα για προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο είναι πλειοψηφικό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει πως ίσως τις επόμενες ημέρες ασκηθεί πίεση στον Αντώνη Σαμαρά να συνεδριάσει εκ νέου το όργανο του κόμματος προκειμένου να ληφθεί απόφαση.

Με δεδομένη μάλιστα, την άρνηση του Προέδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, δε θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν αν υπάρχει επίσημο αίτημα υπογεγραμμένο από όλους τους κορυφαίους γαλάζιους βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις