Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κύριε Τσίπρα είστε υποχρεωμένος να ζητήσετε την επιστροφή του νεκρού στην οικογένεια

Κύριε Τσίπρα είστε υποχρεωμένος να ζητήσετε την επιστροφή του νεκρού στην οικογένεια

Δολοφονία Κωνσταντίνου Κατσίφα: Ο πρωθυπουργός της χώρας μου είναι υποχρεωμένος πολιτικά και ηθικά να δώσει ένα τέλος στην απάνθρωπη ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Κατά τρόπο απαράδεκτο, οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα συνεχίζουν να βιώνουν έναν απίστευτο «Γολγοθά» που ευτελίζει κάθε έννοια δικαίου - Οι αρχές της Αλβανίας εμποδίζουν στους γονείς να πάρουν τη σορό του παιδιού τους συντρίβοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει ευθέως την άποψή του: Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει και να απαιτήσει την επιστροφή του νεκρού στην οικογένειά του

Η κατάσταση με την προκλητικότητα των Αλβανικών αρχών δείχνει να ξεφεύγει πέρα από κάθε νομικό όριο, αλλά και από κάθε δείγμα πολιτισμού.

Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σορού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα για να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα της μεταφοράς της σορού.

Οι προκλητικές δηλώσεις του Έντι Ράμα, αλλά και το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε δυο φορές την Ελληνίδα πρέσβειρα για εξηγήσεις συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας κάνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και το κάνουν με πλήρη ευσυνειδησία καθήκοντος και με απόλυτη ψυχραιμία.

Εδώ όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να ταλαιπωρεί κατ' αυτό τον άθλιο τρόπο την οικογένεια του νεκρού Έλληνα.

Και δεν θα μπω στη διαδικασία για το αν ο Κατσίφας ήταν ακροδεξιός ή χρυσαυγίτης ή ακραίως εθνικιστής.

Ούτε βεβαίως θα υιοθετήσω τις χυδαιότητες των Αλβανών ότι επρόκειτο για «ψυχάκια» και καλώς τον σκότωσαν.

Εγώ πατριδόμετρο στο νεκρό δεν θα βάλω! Τελεία και παύλα.

Ούτε θα μπω στη διαδικασία να ζυγίσω την αξία της ανθρώπινης ζωής με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις του, όπως εύκολα μπορούν να κάνουν αρκετοί.

Και βεβαίως δεν γνωρίζω πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό. Γιατί τον σκότωσαν και αν τον είχαν στοχοποιήσει εδώ και χρόνια οι Αλβανικές δυνάμεις καταστολής.

Αυτά είναι υποχρεωμένοι να τα διερευνήσουν άλλοι, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως.

Εγώ ξέρω ότι σκοτώθηκε ένας Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο, στην Αλβανία (πείτε το όπως θέλετε) κάτω από σκοτεινές και αδιευκρίνιστες συνθήκες και κάποιοι ανεκδιήγητοι τύποι αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του Έλληνα στη μάνα και στον πατέρα του.

Σκοτώθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου κι εμείς εδώ κάνουμε λες και είναι απλά... Κυριακή.

Εγώ ξέρω ότι οι Έλληνες τιμούν τους νεκρούς τους και δεν αφήνουν τα όσια και τα ιερά στα σκυλιά.

Αυτό το σεβάστηκαν μέχρι και οι εχθροί μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ

Αν και ποτέ μου δεν υιοθέτησα τον πρώτο ενικό απευθυνόμενος στο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας, ίσως για πρώτη φορά, με κάθε δύναμη της ψυχής μου κι αυτής της μικρής «πένας» με την οποία αρθρογραφώ και εργάζομαι στη δημοσιογραφία, απευθύνομαι στον Πρωθυπουργό της χώρας μου:

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, είστε υποχρεωμένος πολιτικά και ηθικά να απαιτήσετε από τον Αλβανό ομόλογό σας να επιστρέψει εδώ και τώρα τη σορό του Έλληνα στην οικογένειά του.

Είστε υποχρεωμένος να δώσετε ένα τέλος σε αυτή την τραγωδία.

Η ευαισθησία του Έλληνα Πρωθυπουργού κατά των φαινομένων βίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι επιλεκτική και να εξαρτάται από κομματικές και κοινωνικές ταμπέλες και ταυτότητες.

Δεν μπορεί και δεν δέχομαι η χώρα μου να διασύρεται στο twitter από έναν θερμοκέφαλο και ανεκδιήγητο πρωθυπουργό μιας άλλης χώρας και να μην υπάρχει απάντηση.

Πόσες μέρες ακόμα θα αφήσετε να διασυρθεί η οικογένεια του νεκρού;

Θυμίζω ότι ακόμα και με την αρχαιοελληνική «νομική» θεωρία η προσβολή κατά της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας του πολίτη και του οίκου ήταν δημόσια και όχι ιδιωτική υπόθεση.

Η σκύλευση του νεκρού κύριε Πρωθυπουργέ είναι δημόσια υπόθεση και αποτελεί ύψιστη μορφή ύβρεως.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook , στο Instagram και στο Τwitter