Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κύριε Τσίπρα δέκα χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια για πλαστό πτυχίο - Το δέχεστε;

Κύριε Τσίπρα δέκα χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια για πλαστό πτυχίο - Το δέχεστε;

Η είδηση είναι γροθιά στο στομάχι - Στην Ελλάδα του 2018 φυλακίζεται μια 53χρονη γυναίκα, μητέρα, επειδή είχε πλαστό πτυχίο της ΣΤ' Δημοτικού, ενώ στην πραγματικότητα είχε τελειώσει μόνον την Ε' Δημοτικού - Ναι καλά διαβάζετε - Φυλακίζεται με 10 χρόνια την ώρα που αφήνονται ελεύθεροι απατεώνες που καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - Πόση ντροπή μπορεί να αισθάνεται ο δικαστής που έλαβε αυτή την απόφαση; Πόση ντροπή μπορεί να αισθάνεται ολόκληρο το δικαστικό σώμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας; Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

ΠΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ; ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Διάβασα την είδηση και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την απίστευτα σκληρή δεκαετή κάθειρξη, μετήχθη η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο, που πλαστογράφησε το «πτυχίο» της ΣΤ’ Δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δικάστηκε και καταδικάστηκε. Αν όμως αληθεύουν τα όσα γράφτηκαν από τις τοπικές εφημερίδες του Βόλου, αλλά και από την ανακοίνωση του συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, τότε μιλάμε για αισχρή απόφαση που δεν συνάδει με τον νομικό πολιτισμό μας.

Διορίστηκε, όπως διαβάζω, το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Στην πραγματικότητα δεν είχε τελειώσει την ΣΤ' Δημοτικού, αλλά την Πέμπτη. Και την «κρέμασαν» γι΄αυτό το λόγο;

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Πάραυτα δικάστηκε και καταδικάστηκε ως κοινή εγκληματίας, επαναλαμβάνω όταν κυκλοφορούν ελεύθεροι απατεώνες, έμποροι όπλων και ναρκωτικών που έχουν καταχραστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Και για άλλη μια φορά απευθύνομαι στον πρωθυπουργό της Ελλάδας που έχει την ευαισθησία - έστω και επιλεκτική - να βλέπει στο Μαξίμου πολίτες που έχουν αδικηθεί και να παρεμβαίνει με δημόσιες δηλώσεις του.

Έχει δει πολλούς, όχι όλους... αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα «Ποιο στο διάολο είναι το τελευταίο αποκούμπι των αδικημένων πολιτών; Που να απευθυνθούν όταν η ίδια η δικαιοσύνη δείχνει τόσο απάνθρωπο πρόσωπο».

Δέκα χρόνια κάθειρξη; Σκεφτείτε το σας παρακαλώ: Δέκα χρόνια κάθειρξη για ένα κωλοπτυχίο;

Όχι δεν το χωράει ο νους μου! Δεν μπορώ να το δεχθώ σε καμία περίπτωση.

Δεν το χωράει ο νους μου όταν διαγράφονται χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απο λαμόγια που διέλυσαν τη χώρα μου και κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν τζιτζιφιόγκοι στο Κολωνάκι.

Κύριε Τσίπρα θα αφήσετε αυτή τη μάνα να υποστεί αυτή την βάσανο;

Θα επιτρέψετε να συμβεί αυτό σε μια δημοκρατική χώρα;

Σας κοιτούν στα μάτια χιλιάδες παιδιά που οι μητέρες τους είναι καθαρίστριες και χύνουν κάθε μέρα ιδρώτα για να τα σπουδάσουν.

Κύριε Τσίπρα σας γράφω με οργή, όχι ως δημοσιογράφος, ως γιος καθαρίστριας.

Ποια Δικαιοσύνη και ποιος δικαστής έχει αυτό το δικαίωμα;

Καθαρίστριες της Πέμπτης και της Τετάρτης Δημοτικού κύριε Πρωθυπουργέ!

Που φεύγουν από τα χαράματα και γυρίζουν το βράδυ στο σπίτι τους αποκαμωμένες κύριε Τσίπρα, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια.

Κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας προφανώς οι ρόλοι εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας είναι διακριτοί. Όμως οι πρωθυπουργοί είναι εδώ για να προστατεύουν τους πολίτες και να εκφράζουν το κοινό περι δικαίου αίσθημα.

Το γράμμα του νόμου είναι απάνθρωπο.

Υπάρχει και το πνεύμα του νόμου.

Προστατεύστε το.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook , στο Instagram και στο Τwitter