ΨΩΝΙΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ROLCO ΒΙΑΝΙΛ: Ποιότητα στην καθαριότητα

ROLCO ΒΙΑΝΙΛ: Ποιότητα στην καθαριότητα

Εδώ και δεκαετίες τα προϊόντα της ROLCO βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι και έχουν λύσει τα χέρια των νοικοκυρών, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα και ελκυστικές τιμές.

Η ROLCO έλκει την καταγωγή της από την πρώτη μεταπολεμική δεκαετία και έχει να μας διηγηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Αν και επίσημα έχει ως αφετηρία της τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, η ιστορία της ωστόσο, ξεκινά πολλά χρόνια πιο πριν στην Σμύρνη. Η οικογένεια Σουρουλίδη ήταν, είναι και θα είναι πίσω από την ROLCO.

Η ιστορία ξεκινά από τη Σμύρνη

Στο ανθηρό πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Ανατολής, την Σμύρνη, η οικογένεια Σουρουλίδη κάνει τα πρώτα της βήματα στον τομέα της προσωπικής περιποίησης.Ο παππούς Ευστράτιος Σουρουλίδης πειραματίζεται στο εργαστήριο του φαρμακείου του, και παρασκευάζει σαπούνια και φυτικά εκχυλίσματα.

Το 1922 η Μικρασιατική καταστροφή φρενάρει τις δραστηριότητες του παππού Ευστράτιου και όλοι μαζί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Η οικογένεια ζει τον μεγάλο ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, μαζεύει τα υπάρχοντα της και παίρνει το δρόμο για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αφήνουν σχεδόν τα πάντα πίσω τους, αλλά κουβαλούν στην ψυχή τους την ελπίδα για κάτι καλό. Έχουν φυλαγμένες τις παραδόσεις τους και με την εργατικότητα που τους διακρίνει φτάνουν στην Αθήνα για να χτίσουν από την αρχή ότι άφησαν πίσω τους.

ΒΙΑΝΙΛ Χρωματουργεία Μοσχάτου

Ο χρόνος για την οικογένεια Σουρουλίδη μπορεί να μηδένισε στο 1922, αλλά ξεκίνησε και πάλι την χρονιά του 1948, όταν τα τρία αδέρφια, ο Ιάσονας, ο Έκτωρ και η Μαρία, έχοντας ως πρότυπο τον πατέρα τους, δημιουργούν την πρώτη μονάδα χρωμάτων με την επωνυμία «ΒΙΑΝΙΛ – Χρωματουργεία Μοσχάτου», στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο. Σιγά – σιγά αφήνουν τα χρώματα αινιλίνης και στρέφονται αποκλειστικά στην παραγωγή απορρυπαντικών.

ROL, το πρώτο απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης

Στη δεκαετία του '60 το πράσινο σαπούνι πρωταγωνιστούσε στη ζωή της ελληνίδας νοικοκυράς, η χρονιά του 1958, όμως, έμελλε να αλλάξει τον τρόπο καθαρισμού. Δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρίας, η ROLCO παρουσιάζει το πρώτο απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης. Έπειτα από πολύχρονη έρευνα και πολλές δοκιμές, το ROL έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο των απορρυπαντικών. Με την πρωτοποριακή, βιοδιασπώμενη σύνθεσή του, το ROL – Ρολ – (από όπου έχει πάρει και το όνομα της η εταιρία), καθιερώνεται στην συνείδηση της μέσης Ελληνίδας νοικοκυράς και πιάνει ξεχωριστή θέση στο ράφι με τα καθαριστικά.

«AVA», η επόμενη καινοτομία

Η αποδοχή που έχουν τα προϊόντα της, αυξάνει την παραγωγή και αναγκάζει την οικογένεια Σουρουλίδη να μεταφερθεί το 1962 από το εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, στο νέο εργοστάσιο, στην περιοχή του Ρέντη, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα η έδρα τους. Η χρονιά εκείνη αποτελεί το πρώτο έτος οργανωμένης βιομηχανικής παραγωγής και εμπορικής δραστηριότητας. Ακόμη ένα κομβικό σημείο για την ROLCO είναι η δημιουργία του πρώτου υγρού απορρυπαντικού για πλύσιμο πιάτων, το γνωστό σε όλους μας «AVA». Η εμπειρία και η υψηλή τεχνική κατάρτιση των ανθρώπων της εταιρίας δημιουργούν το «πρώτο καλλυντικό στην κουζίνα σας».

Χρόνο με το χρόνο τα προϊόντα της εταιρίας αγαπιούνται ιδιαίτερα από τους Έλληνες καταναλωτές και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση τους. Με πάνω από 60 χρόνια δραστηριοποίησης στο χώρο των απορρυπαντικών, η ROLCO μετρά πολλές καινοτομίες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Η δημιουργία του πρώτου απορρυπαντικού σε σκόνη, του πρώτου υγρού πιάτων ήταν μόνο μερικές, στις αρχές της ίδρυσης της. Το 2008 καινοτομεί και πάλι και μπαίνει στην αγορά με τα «πράσινα απορρυπαντικά».

Planet, τα πράσινα απορρυπαντικά

Τα υψηλά επίπεδα εμπειρίας και τεχνογνωσίας και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της ROLCO, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη οικολογικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, έδωσαν το έναυσμα στους υπευθύνους να δημιουργήσουν και να λανσάρουν μια οικολογική σειρά καθαριστικών. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα απορρυπαντικά planet, που σέβονται το περιβάλλον και καθιστούν την οικολογία προσιτή επιλογή για όλους. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Αθανάσιος Σουρουλίδης μας μίλησε για αυτήν την πρωτοποριακή σειρά που σέβεται το περιβάλλον: «Από τα εργαστήρια μας και την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης σε συνδυασμό με μια συστηματική ερεύνα αγοράς δημιουργήσαμε τα planet προσφέροντας στις Ελληνίδες καταναλώτριες μια σειρά προϊόντων από το μέλλον, καθώς πιστεύουμε ότι κάποτε όλα τα προϊόντα στην κατηγορία των απορρυπαντικών θα φτιάχνονται με τις ίδιες αξίες και αρχές όπως τα planet».

Τα επόμενα βήματα

Στην ROLCO συνεχίζουν να επενδύουν και να σχεδιάζουν πρωτοποριακά προϊόντα με γνώμονα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, και για αυτό και την νέα χρονιά, όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Σουρουλίδης, «Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στην αγορά των καθαριστικών και απορρυπαντικών».

Σήμερα, έχει την πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διαθέτει τεχνολογικά υπερσύγχρονες καθετοποιημένες εγκαταστάσεις που επιτρέπουν την αυξημένη παραγωγικότητα για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων καθαρισμού σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών. Η ROLCO αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα, με μακραίωνη παράδοση συνεχίζει να εξελίσσεται και να ακολουθεί τα βήματα και τις αρχές των ιδρυτών της.