ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η απίστευτη σύμπτωση με Μπαρτζώκα και τα ντέρμπι δίχως κόσμο!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Η απίστευτη σύμπτωση με Μπαρτζώκα και τα ντέρμπι δίχως κόσμο!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το αποψινό θα είναι το έβδομο ντέρμπι που θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία κόσμου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να επιστρέφει στο άδειο ΟΑΚΑ, όπου είχε ολοκληρωθεί η προηγούμενη θητεία του ως προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν έφτασε! Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας η αναμέτρηση θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία κόσμου.

Είναι συνολικά το έβδομο ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο θα διεξαχθεί σε άδειο γήπεδο αλλά της προηγούμενες έξι ο λόγος ήταν τελείως διαφορετικός (σ.σ. λόγω τιμωρίας). Είναι, πάντως, το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Στα προηγούμενα έξι ματς, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν νικητής στα τέσσερα κι ο Ολυμπιακός στα δύο.

Το κάρφωμα του Μπατίστα έφερε... το τέλος

Ένα από τα έξι ματς που διεξήχθησαν δίχως την παρουσία φιλάθλων ήταν κι αυτό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου στις 9 Οκτωβρίου 2014. Ο αγώνας που έγινε ακριβώς έξι χρόνια πριν, έμελλε να είναι ένας από τους πιο σημαδιακούς στη σύγχρονη ιστορία των αναμετρήσεων Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Κεντρικό πρόσωπο είναι φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος επιστρέφει εκεί που... τελείωσε την περασμένη του θητεία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί, καθώς ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε απουσίες κι έπαιζε με πολλά νεαρά παιδιά. Κι όμως οι «πράσινοι» έκαναν μια τρομερή ανατροπή και με κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα νίκησαν 77-76! Την αποστολή της ομάδας του Πειραιά περίμεναν οπαδοί της στο ΣΕΦ για να ζητήσουν... εξηγήσεις κι όσα ακολούθησαν οδήγησαν στην απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ακριβώς έξι χρόνια από εκείνο το βράδυ ο Έλληνας τεχνικός γυρίζει και πάλι στο ΟΑΚΑ ως προπονητής των «ερυθρόλευκων» για να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» σε αγώνα που θα γίνει και πάλι κεκλεισμένων των θυρών. Πως τα φέρνει μερικές φορές η ζωή...

Το ντέρμπι του... σήμερα

Όσον αφορά στο αποψινό ντέρμπι, τα προβλήματα δεν λείπουν από τις δύο ομάδες. Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Γιώργος Βόβορας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Πιερ Τζάκσον και Λευτέρη Μποχωρίδη.

Αντίθετα, κανονικά θα δώσουν το παρών οι Άαρον Ουάιτ και Χάουαρντ Σαντ-Ρος, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους, ενώ το ντεμπούτο του θα κάνει ο Κίφερ Σάικς.

Στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αντιμετώπισε μόνο ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο λόγος για τον Λίβιο Ζαν Σαρλ, ο οποίος παραμένει νοκ άουτ κι έτσι δεν θα ενισχύσει την ομάδα του.

Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports2HD.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr