ΜΠΑΣΚΕΤ

Συγκλονιστικός Μάικ Μπατίστ: Βγάζει σε δημοπρασία τα τρόπαιά του για τους πυρόπληκτους

Μάικ Μπατίστ
Σπουδαία κίνηση από τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού.
InTime

Ο Μάικ Μπατίστ αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία συλλεκτικά αντικείμενα από την τεράστια καριέρα του με τον Παναθηναϊκό έτσι ώστε να ενισχύσει οικονομικά τους πυρόπληκτους.

Τρομερή κίνηση από τον παλαίμαχο Αμερικανό σέντερ, που για περισσότερο από μια δεκαετία έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό σε δυο διαφορετικές θητείες. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Μάικ Μπατίστ αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία πολλά από τα τρόπαια και τα μετάλλια που κατέκτησε με τους «πράσινους», έτσι ώστε να ενισχύσει οικονομικά τους πυρόπληκτους.

«Όταν βλέπεις τέτοια δυσάρεστα νέα όπως αυτά στην Ελλάδα, με τις πυρκαγιές, μαυρίζει η ψυχή σου. Δεν μπορείς να το διαχειριστείς», είπε μεταξύ άλλων ο Μάικ Μπατίστ. Όπως εξήγησε, προσπαθούσε να βρει τρόπο για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους και αποφάσισε να προχωρήσει στην ηλεκτρονική δημοπρασία.

Τα αντικείμενα που θα χαρίσει ο Μάικ Μπατίστ για τους πυρόπληκτους

  • Το ατομικό τρόπαιο της EuroLeague από το Final Four του 2009 (Βερολίνο)
  • Ζευγάρι παπούτσια με υπογραφές από τον τελικό του Final Four του 2011 (Βαρκελώνη)
  • Φανέλα της αγωνιστικής περιόδου 2011-12

«Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα»

«Νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να βοηθήσω όσο μπορώ, διότι έζησα στην Ελλάδα δέκα χρόνια και την θεωρώ ως δεύτερο σπίτι μου. Όταν ανοίγω την τηλεόραση θέλω να ακούω μόνο ευχάριστα πράγματα για τη χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός σούπερ σταρ του παρελθόντος.

Μάλιστα, ο Μπατίστ θυμήθηκε και μια προσωπική του εμπειρία σχετικά με τις πυρκαγιές. Το 2008 το καλοκαίρι ήταν στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, όπου και φέτος υπήρξαν φωτιές στην περιοχή, και χρειάστηκε να εκκενώσει το σπίτι του. «Νιώθω ευαισθησία για παραπάνω λόγους για αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν από τα σπίτια τους», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων