ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Παίκτες και προπονητές έδωσαν ασίστ για την έναρξη της σεζόν! (photos)

Basket League
Intime

Basket League: Με την εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ για την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος έγινε το πρώτο τζάμπολ για τη σεζόν 2021/22

Οι πρωταγωνιστές, προπονητές και αθλητές των 13 ομάδων, έδωσαν την ασίστ για την έναρξη του 30ού πρωταθλήματος.

Το Basket League ξεκινάει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα, το Σαββατοκύριακο 25-26/9 θα διεξαχθεί στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας το φετινό Super Cup.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Πρίφτης από τον Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο Βασίλης Μουράτος και ο Χρήστος Σερέλης από το Λαύριο, ο Στέφαν Γέλοβατς και Στέφανος Δέδας από την ΑΕΚ, ο Νίκος Γκίκας και ο Λουίς Κασιμίρο από τον Προμηθέα, ο Ζερμαίν Λοβ και ο Άρης Λυκογιάννης από τον ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος από το Περιστέρι, ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Ηλίας Καντζούρης από τον Κολοσσό, ο Γιάννης Αθηναίου και ο Κούρο Σεγκούρα από τον Ιωνικό Νικαίας, ο Σταύρος Σχίζας και ο Γιάννης Καστρίτης από τον Άρη, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από τον Ηρακλή, ο Τάσος Σπυρόπουλος και ο Νίκος Παπανικολόπουλος από τη Λάρισα, ο Φώτης Ζούμπος και ο Νίκος Βετούλας από τον Απόλλωνα Πάτρας και ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα από τον Ολυμπιακό, έστειλαν το δικό τους μήνυμα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που αρχίζει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι βραβεύσεις των κορυφαίων της σεζόν 2020/21

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βρεβεύθηκαν κι οι κορυφαίοι της περασμένης σεζόν. Ο MVP του πρωταθλήματος, η καλύτερη πεντάδα, ο πιο βελτιωμένος αθλητής, ο καλύτερος νέος κάτω των 21 και ο κορυφαίος προπονητής παρέλαβαν το βραβείο τους για τα περσινά πεπραγμένα τους δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για τη νέα σεζόν.

Μετά από βαθμολογία που προέκυψε κατά 60% από την ψήφο προπονητών και αρχηγών και κατά 40% από εκείνη των δημοσιογράφων και του κόσμου αναδείχθηκαν:

  • O Ιωάννης Παπαπέτρου ως MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας της Stoiximan Basket League 2020-21.
  • Οι Τάισον Κάρτερ, Βασίλης Μουράτος, Ντίνος Μήτογλου και Γιώργος Παπαγιάννης ως μέλη της καλύτερης πεντάδας.
  • Ο Χρήστος Σερέλης ως Προπονητής της Χρονιάς.
  • Ο Νίκος Χουγκάζ ως Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 21 ετών).
  • Ο Βασίλης Μουράτος ως Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της Stoiximan Basket League 2020-21.
  • Ο Μάριο Χεζόνια ως Πιο Θεαματικός και Δημοφιλής Παίκτης.
  • Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ως Καλύτερος Αμυντικός.
Basket League
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναδείχθηκε MVPIn Time

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου του Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναδείχθηκε MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας και παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου. Ο ίδιος ανέφερε μετά από τη βράβευσή του: «Δεν έχω προετοιμάσει κάτι συγκεκριμένο να πω. Θέλω να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εμένα. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν, είναι σημαντικό για εμένα. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω αυτό που αγαπάω. Μου έχει δώσει πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους ανθρώπους στο κοντινό μου περιβάλλον, ζουν μαζί μου κάθε στιγμή σε όλο αυτό το ταξίδι. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, όλους τους φιλάθλους. Είμαι ευγνώμων. Θέλω να είμαι ο καλύτερος που μπορώ για εμένα, για το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα μου».

Basket League
Την καλύτερη πεντάδα της περσινής σεζόν απαρτίζουν οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Τάισον Κάρτερ, Βασίλης Μουράτος, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος ΜήτογλουIn Time

Την καλύτερη πεντάδα της περσινής σεζόν, πέρα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, απαρτίζουν οι Τάισον Κάρτερ, Βασίλης Μουράτος του Λαυρίου, Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ όπως και ο μέχρι πέρυσι συμπαίκτης του και νυν αθλητής της Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνος Μήτογλου που έστειλε το μήνυμά του μέσω βίντεο. Η βράβευση τους πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Γιώργος Παπαγιάννης: «Να ευχαριστήσω πάνω απ' όλα την ομάδα μου τον Παναθηναϊκό για όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Με στηρίζουν από την πρώτη χρονιά και προσφέρουν σε εμένα και στην οικογένεια μου. Να ευχαριστήσω τους κόουτς Βόβορα και Κάτας που ήταν πέρυσι στην ομάδα και με βοήθησαν. Τους φιλάθλους και όσους με πιστέψαν και έβαλαν ένα λιθαράκι για να πάρω αυτό το βραβείο. Εύχομαι υγεία τη νέα χρονιά και ο καλύτερος να είναι πρωταθλητής».

Τάισον Κάρτερ: «Να ευχαριστήσω τον θεό για την αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται. Να υχαριστήσω όλους γι αυτό το βραβείο. Το Λαύριο που μου έδωσε την ετακιράι να παίξω το άθλημα που αγαπω».

Βασίλης Μουράτος: «Να ευχηθώ σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία. Να ευχαριστήσω όλους όσοι συντέλεσαν γι αυτό το βραβείο. Και να ευχριστήσω το Λάυριο και κόουτς Σερέλη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Καλή σεζόν σε όλους μας».

Ντίνος Μήτογλου: «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, τους προπονητές και τους παίκτες που με Ψήφισαν. Πέρυσι ήταν μια καλή χρονιά κατακτώντας το νταμπλ και ευχαριστώ συμπαίκτες χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν κορυφαία 5άδα. Φέτος είναι στην Αρμάνι Μιλάνο αλλά θέλω να ευχηθώ καλή σεζόν σε όλους και να υπάρχει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Basket League».

Basket League
Ο Χρήστος Σερέλης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2020-21In Time

Έχοντας συμπληρώσει μιάμιση περίπου δεκαετία στον πάγκο του Λαυρίου, πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Σερέλης ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2020-21 και παρέλαβε το βραβείο του από τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Chief Marketing Officer του ομίλου Kaizen, της Stoiximan.gr κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος.

Ο ίδιος υποστήριξε μετά τη βράβευσή του: «Είναι μεγάλη τιμή και ικανοποίηση, που κόσμος, προπονητές, παίκτες και δημοσιογράφους που με ψήφισαν ως καλύτερο προπονητή. Στο πρόσωπό μου βραβεύεται όλο ο τεχνικό επιτελείο του Λαυρίου Megabolt για την πολύ καλή δουλειά και συνεργασία που είχαν με τον γυμναστή και το ιατρικό σταφ. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά τον πρώην συνεργάτη μου Ισίδωρο Κουτσό. Μέσα σε δύο χρόνια. έδωσε όλο του τον εαυτό, πάνω από το 100% των δυνατοτήτων του. Πέρα από την άψογη συνεργασία δημιουργήθηκε και μια αληθινή φιλία. Επίσης να ευχαριστήσω τους παίκτες μου με τις νίκες που έκαναν με έφεραν ζσε αυτό το σημείο να βραβεύομαι σήμερα».

Πιο θεαματικός και ταυτόχρονα πιο δημοφιλής παίκτης της περσινής σεζόν ψηφίστηκε ο Μάριο Χεζόνια του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Ο Κροάτης φέτος αγωνίζεται στην Ούνικς Καζάν και δεν κατάφερε να παραστεί.

Basket League
Ο Νικ Χουγκάζ ήταν o κορυφαίος νέος παίκτης κάτω των 21 ετώνIn Time

Ο Νικ Χουγκάζ ήταν o κορυφαίος νέος παίκτης κάτω των 21 ετών με τον νέο πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ευάγγελο Λιόλιο να του παραδίδει το βραβείο. «Αυτό το βραβείο ανήκει στον Ιωνικό που έχει ένα σημαντικό πλάνο, το στηρίζει και δίνει δύναμη σε εμάς τους νέους να δουλεύουμε σκληρά. Ευχαριστώ τους προπονητές και τους παίκτες που ήταν στην ομάδα, τη διοίκηση και τον κ. Τσάπα που θέλει και χαίρεται να βλέπει νέους στην ομάδα. Τέλος να ευχηθώ για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που να το ευχαριστηθούν και οι φίλαθλοι που επιστρέφουν στα γήπεδα» σχολίασε ο αθλητής του Ιωνικού.

Basket League
Μία ακόμη διάκριση για τον Βασίλη Μουράτο του Λαυρίου καθώς ήταν βάσει ψηφοφορίας ο πιο βελτιωμένος παίκτηςIn Time

Μία ακόμη διάκριση για τον Βασίλη Μουράτο του Λαυρίου καθώς ήταν βάσει ψηφοφορίας ο πιο βελτιωμένος αθλητής στα γήπεδα της Basket League. Ο ίδιος παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρου του ΠΣΑΚ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και ανέφερε πως: «Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Είναι η αναγνώριση από παίκτες και προπονητές της δουλειάς που έχω κάνει. Τους ευχαριστώ, αυτό το βραβείο με γεμίζει κίνητρο για τη συνέχεια».

Basket League
Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της λίγκαςIn Time

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της λίγκας για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη με τα χρώματα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Τον Κουβανό βράβευσε ο Υφουπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, με τον Σαντ Ρος να σημειώνει: «Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω για την ομάδα. Καλή σεζόν για όλους».

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που κατέκτησε το νταμπλ, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας για την περίοδο 2020-21. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του κ. Γαλατσόπουλου, προέδρου του ΕΣΑΚΕ, αναφέροντας πως: «Η περσινή χρονιά έφυγε. Μια χρονιά δύσκολη και οικονομικά και αθλητικά. Ως Παναθηναϊκός καταφέραμε αυτό που έπρεπε. Το σημαντικό είναι από εδώ και πέρα. Θέλω να ευχηθώ υγεία και κανονικότητα. Τόσο στην κανονική μας ζωή όσο και στην κανονική. Να είστε καλά».

Basket League
Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που κατέκτησε το νταμπλ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παρέλαβε το βραβείοIn Time

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: «Πράσινο φως» για ηλικιωμένους σε δομές φροντίδας, άτομα άνω των 60 και υγειονομικούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Ολόκληρη η απολογία του - «Εμμονική η καταγγέλουσα», «είχα έρθει σε δύσκολη θέση»

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Πόρσε - Καταστράφηκε ο «εγκέφαλος»