ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάου Γκασόλ: Ο Πέδρο Σάντσεθ τον θεωρεί κατάλληλο για υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας

Πάου Γκασόλ
Υπουργικό «κοστούμι» φέρεται να προβάρει ο Πάου Γκασόλ που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
AP Photo/Lefteris Pitarakis

Πάου Γκασόλ: Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας κλήθηκε να σχολιάσει την απόσυρση από την ενεργό δράση του «θρύλου» του παγκοσμίου μπάσκετ, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για εμπλοκή του Καταλανού σταρ στην πολιτική.

Ένας ζωντανός θρύλος του ισπανικού αθλητισμού, και του μπάσκετ γενικότερα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Ο Πάου Γκασόλ έκανε γνωστό την Τρίτη (05.10) ότι κρεμάει τα παπούτσια του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Gran Teatre de Liceu» στη Βαρκελώνη. Ένας από τους πρώτους που σχολίασε την απόσυρση Γκασόλ, ήταν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Αρχικά ο Ισπανός πρωθυπουργός με μήνυμά του στο Twitter ανέφερε «Για περισσότερες από δυο δεκαετίες πήγες τον αθλητισμό μας στην κορυφή. Είσαι ένας θρύλος Πάου Γκασόλ. Ήταν προνόμιο να σε βλέπουμε να παίζεις. Όλος μου ο θαυμασμός και η ευγνωμοσύνη για την αμέτρητη χαρά που μας έδωσες όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε Πάου».

Στη συνέχεια, ο Πέδρο Σάντσεθ, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «El Larguero», όπου μίλησε για τον Πάου Γκασόλ. «Μιλάμε για έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του ισπανικού και διεθνούς αθλητισμού», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε που πήγε την Ισπανία εκεί που την πήγε. Έκανε το μπάσκετ ακόμα μεγαλύτερο».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, ωστόσο, και στην εξωγηπεδική δράση του Γκασόλ. «Έκανε σπουδαία δουλειά και στο ίδρυμά του, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, της παχυσαρκίας και γενικότερα είχε σπουδαία κοινωνική προσφορά», σημείωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Όσο για το αν ο Γκασόλ θα ήταν ένας καλός μελλοντικός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας άφησε ορθάνοικτη την πόρτα για τον Καταλανό σταρ. «Είναι κάτι που μπορεί να προτείνεται και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι πολλά περισσότερα», σχολίασε πριν «ντριμπλάρει» την ερώτηση και επιστρέψει ξανά στα όσα πρόσφερε ο Γκασόλ στον αθλητισμό της Ισπανίας γενικότερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία «Αθηνά» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στο ΚΑΤ, με πολλαπλά τραύματα, ο Μένιος Φουρθιώτης

Μπογδάνος για διαγραφή του: Ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις