ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Νίκη αντίδρασης ο Ολυμπιακός, «εύκολη» ήττα ο Παναθηναϊκός - Highlights και βαθμολογία

Ευρωλιγκα Euroleague
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights από τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά την ήττα στη Βαρκελώνη κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 83-68 της Ζαλγκίρις κι επέστρεψε στις νίκες. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας πήγε να βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν και μετέτρεψαν το ματς σε... περίπατο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ηττήθηκαν 88-65 από τη Ρεάλ, με τον Ουόλτερ Ταβάρες να είναι ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα. Το «τριφύλλι» έδωσε τη μάχη του, είχε κάποια καλά διαστήματα, αλλά στο φινάλε οι περισσότερες λύσεις κι η ποιότητα των Μαδριλένων αποτυπώθηκαν στο τελικό σκορ.

Η Μονακό έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα, αλλά οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στην παράταση με 85-82 (75-75κ.α.). Οι Καταλανοί κινδύνευσαν με ήττα από την παρέα του Μάικ Τζέιμς, αλλά ο Μπράντον Ντέιβις με καλάθι 2.1'' πριν το τέλος έστειλε το ματς στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο «μίλησε» ο Νικ Καλάθης, ο οποίος βγήκε μπροστά ώστε η Μπάρτσα να κάνει το «4 στα 4».

Δυσκολίες είχε κι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ένα τρίλεπτο ξέσπασμα (από το 35' ως το 38') ήταν αρκετό για να νικήσει 78-76.

Την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα ματς πέτυχε η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία λύγισε 75-71 την Αναντολού Εφές, με τον Ντίνο Μήτογλου να έχει 9 πόντους (3/4διπ., 1/5τρ.), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29'16''. Όσο για την πρωταθλήτρια Ευρώπης παραμένει στην τελευταία θέση δίχως νίκη στη διοργάνωση.

TA HIGHLIGHTS

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 78-76

ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 81-85 (75-75κ.α.)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 83-68

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 75-71

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 88-65

Οι αγώνες της Πέμπτης (14/10)

Η Βιλερμπάν του Κώστα Αντετοκούνμπό είχε κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα, ωστόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου την προσγείωσε στην πραγματικότητα.

Η «ομάδα του λαού», παίζοντας φουλ επίθεση, νίκησε 93-85 στη Γαλλία, έχοντας κορυφαίο τον Τζέιμς Νάναλι (25π. με 10/13 σουτ) και άξιο συμπαραστάτη του τον Τζέιλεν Ρέινολντς (17π., 5ριμπ.). Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε για 10'01'' κι είχε 6 πόντους (3/3διπ.), 2 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Η Μπασκόνια πέρασε από το Βερολίνο, κερδίζοντας 80-76 την Άλμπα, έχοντας κορυφαίο τον πρώην παίκτη των γηπεδούχων, Σιμόνε Φοντέκιο. Ο Ιταλός φόργουορντ σημείωσε 17 πόντους σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, συμβάλλοντας στη δεύτερη σερί νίκη των Βάσκων.

Μετά από τρεις προβληματικές εμφανίσεις, η Φενέρμπαχτσε ξέσπασε κόντρα στην Ούνικς Καζάν, την οποία «ισοπέδωσε» με 80-41. Κορυφαίος ήταν ο Μάριαλ Σαγιόκ (17π., 5ασ.), ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση με την τουρκική ομάδα.

Την τρίτη της νίκη σε τέσσερα ματς πανηγύρισε η Ζενίτ, η οποία άντεξε στην αντεπίθεση της Μπάγερν και με εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικράτησε με 79-71.

TA HIGHLIGHTS

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ. – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 79-71

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 80-41

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 85-93

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 76-80

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έκτακτα μέτρα από την Πολιτική Προστασία - Οι επίσημες ανακοινώσεις

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και πλημμύρες– Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το συγκλονιστικό βίντεο από το λεωφορείο που «βούλιαξε» στην Ποσειδώνος