ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και πλημμύρες– Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σαρώνουν τη χώρα βροχές και πλημμύρες– Προσοχή τις επόμενες ώρες στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Τα δόντια του δείχνει το κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες από την μία άκρη της χώρας έως την άλλη - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Με σφοδρότητα «χτυπά» από το πρωί της Πέμπτης η κακοκαιρία «Μπάλλος». Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιόνια έπεσαν και σε ορεινές περιοχές.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει καταστροφές σε Κέρκυρα και Ιθάκη, ενώ αγωνία υπάρχει και για τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας όπου σημειώνονται βροχοπτώσεις. Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε και η Αττική, με πολλούς δρόμους να πλημμυρίζουν. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχίσουν με την ίδια σφοδρότητα να σαρώνουν τη χώρα και το επόμενο 24ωρο με ιδιαίτερη ένταση τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης (14.10), έτσι ώστε να χαραχθεί η στρατηγική της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Μπάλλος» οι βασικές εισηγήσεις ήταν τρεις, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

  • Να κλείσει ο Κηφισός και στα δυο ρεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, με περιπολίες αστυνομίας και ενόπλων δυνάμεων για να εντοπίζουν τα προβλήματα.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μειωθεί η κινητικότητα

Παράλληλα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού.

Ο καιρός τώρα, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε με ένα κλικ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ

Ο καιρός την Παρασκευή

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Αττική, κατά τόπους ισχυρές με τα φαινόμενα να εξασθενούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 14 και 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 14 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελεοπόννησος

Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ με τον καιρό τις επόμενες ώρες:

Ο καιρός το Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Σχετικά βελτιωμένος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάλλος» - Κέρκυρα: Επιχείρηση Super Puma για απεγκλωβισμούς - Καταφθάνουν δυνάμεις ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Βούλιαξε» όλη η Αττική – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα - Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Αθήνα