ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Η Μονακό του Μάικ Τζέιμς «διέλυσε» την ΤΣΣΚΑ! - Highlights και βαθμολογία (vids)

Euroleague Ευρωλιγκα
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 7ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Μετά τον θρίαμβο επί της πρωταθλήτριας Εφές, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα (70-84) στο ΟΑΚΑ από τη Βιλερμπάν, η οποία είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλι Οκόμπο και άξιο συμπαραστάτη του τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν το πρόσωπο του αγώνα, ωστόσο τη διαφορά έκανε η ομαδική δουλειά της Μονακό, η οποία πέτυχε μια απίθανη νίκη! Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 97-80 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 7-25 (8’) και 13-35 (12’). Δεν το έβαλαν κάτω και με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος «διέλυσαν» την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, επιτρέποντας στον Τζέιμς να πάρει την εκδίκηση του. Ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ένας από τους συνολικά έξι διψήφιους της Μονακό, η οποία έκανε επιμέρους 58-28 μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου!

Η Ούνικς Καζάν έκανε την έκπληξη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς, κάνοντας δύο καθοριστικά κλέψιματα στο τελευταίο λεπτό, πήρε τη νίκη (65-58) κι ολοκλήρωσε με «2 στα 2» τη «διαβολοβδομάδα». Η ρωσική ομάδα έπαιξε τρομερή άμυνα, η οποία «εγκλώβισε» τους Μαδριλένους, κάτι που άλλωστε «προδίδουν» κι οι μόλις 58 πόντοι που πέτυχαν. Οι δύο Μπράουν (Λορέντζο και Τζον) πέτυχαν κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά, όταν οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν την ανατροπή, ενώ ο Μάριο Χεζόνια, μαζί με τον Βοροντσέβιτς, ήταν οι πρώτοι σκόρερ (από 13 πόντους).

Σε… προπόνηση μετέτρεψε η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης την αναμέτρηση με την Μπασκόνια, την οποία «ισοπέδωσε» με 83-54! Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ «έτρεξε» σερί 16-0 στη δεύτερη περίοδο κι έφτασε άνετα στην την τέταρτη νίκη της, ανεβαίνοντας έτσι πάνω από το 50%, την ώρα που οι Βάσκοι έπεσαν στο 3-4.

Τα… σπασμένα της συντριβής στο ΟΑΚΑ «πλήρωσε» η Ζαλγκίρις, με την Αναντολού Εφές να την κάνει «σκόνη και θρύψαλα». Η κάτοχος του τίτλου επικράτησε 94-60 και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της διοργάνωση, με τον Φιλίπ Πετρούσοφ να κάνει εξαιρετική δουλειά, καλύπτοντας επάξια την απουσία του Μπράιαντ Ντάνστον.

TA HIGHLIGHTS

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 65-58

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 83-54

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 94-60

ΜΟΝΑΚΟ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 97-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 70-84

Οι αγώνες της Πέμπτης

Με καλάθι του Κώστα Σλούκα, 2'' πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε 67-65 τη Φενέρμπαχτσε, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Ο Έλληνας γκαρντ βγήκε μπροστά και με τρομερή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη επί της πρώην ομάδας του. Η ομάδα του Πειραιά πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο ΣΕΦ κι είναι ξεκάθαρο ότι έχει μπει σε τροχιά playoffs.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν εντυπωσιακή κι έβαλε τέλος στο αήττητο της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση κι επικράτησε 85-68 των «μπλαουγκράνα», έχοντας πρωταγωνιστές του Ουίλμπεκιν και Νάναλι. Μάλιστα, οι 56 πόντοι που έβαλαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος είναι η χειρότερη αμυντική επίδοση της Μπάρτσα επί των ημερών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η Αρμάνι Μιλάνο δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στον Ερυθρό Αστέρα, επικρατώντας 79-62, σε ένα ματς που τελείωσε πριν καν αρχίσει! Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 24-6 στην πρώτη περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν 3/13 σουτ! Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή... Ο Ντίνος Μήτογλου είχε 9 πόντους με 4/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 3 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο σε 16'34''.

Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια στον γερμανικό «εμφύλιο» με την Άλμπα! Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και με πρωταγωνιστή σε ακόμη ένα ματς τον Νταρούν Χίλιαρντ έφυγαν με τη νίκη (82-69) από το Βερολίνο.

TA HIGHLIGHTS

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 69-82

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 67-65

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 85-68

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 79-62

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.