ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 67-65: Το μεγάλο καλάθι του Σλούκα «σκότωσε» την πρώην ομάδα του! (vid)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε
Intime

Euroleague: Με καλάθι του Κώστα Σλούκα, 2'' πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε 67-65 τη Φενέρμπαχτσε, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς.

Ο Έλληνας γκαρντ βγήκε μπροστά και με τρομερή εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη επί της πρώην ομάδας του.

Η ομάδα του Πειραιά πανηγύρισε την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο ΣΕΦ κι είναι ξεκάθαρο ότι έχει μπει σε τροχιά playoffs. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έχει φυσικά ο Σλούκας, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Δεν είναι μόνο το νικητήριο σουτ που έβαλε 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά το γεγονός ότι βγήκε μπροστά όταν η μπάλα «έκαιγε» και σημείωσε τους 8 από τους 12 πόντους των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί όπου η Φενέρ ολοκλήρωσε το μεγάλο come back της κι από το -13 (55-42 στο 27') βρέθηκε στο +3 (58-55 στο 33'), κάνοντας σερί 16-0!

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση κι ουσιαστικά έψαχναν το μεγάλο σουτ, αυτό που βρήκε ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα, ο οποίος έπαιξε στα πόδια των πρώην συμπαίκτη και καλο του φίλο, Γιαν Βέσελι.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έχασαν άλλο ένα ματς στο... σουτ, δεν σκόραραν πριν το καλάθι του Έλληνα γκαρντ, κι ενώ είχαν κερδίσει την κατοχή μετά από challenge του Τζόρτζεβιτς. Επίσης, άστοχο ήταν και το τρίποντο του Γκούντουριτς στο φινάλε, που ήταν μεν καλό, αλλά και σχεδόν από το κέντρο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς, Βίλιους, Περάντι
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 45-34, 55-53, 67-65
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3 (1), Ντόρσεϊ 10 (2), Λαρεντζάκης 10, Φαλ 10, Σλούκας 14 (3), Βεζένκοβ 7 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 5 (1), Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Τζόρτζεβιτς): Μπιρσέν, Χαζέρ 2, Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 10, Χένρι 8, Πιερ 4, Γκούντουριτς 10 (2), Βέσελι 14, Μπούκερ 2, Πολονάρα 9 (1), Ντουβερίογλου.

TA HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τη στρατιωτική παρέλαση - Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα» από τον πιλότο της ομάδας Ζευς

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»