ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Στο 6-17 ο Παναθηναϊκός, «πάτησε» τη Ρεάλ η Μπαρτσελόνα - Τα highlights κι η βαθμολογία

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 26ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του και πανηγύρισε το πρώτο του «διπλό» στη φετινή διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 76-63 της Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ και πήραν μια σημαντική νίκη ψυχολογίας ενόψει και του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας. Το «τριφύλλι», μολονότι έπαιξε δίχως τους Παπαπέτρου και Μποχωρίδη, έδειξε πολύ καλά δείγματα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έπαιξε άκρως αποτελεσματική άμυνα. Κάπως έτσι πανηγύρισε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας μετά από 11 σερί ήττες.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια του classico, καθώς «πάτησε» (86-68) τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι ανάγκασαν τη «βασίλισσα» στην πρώτη της εντός έδρας ήττα. Πλέον, δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει ηττηθεί στο «σπίτι» της, ενώ Μπάρτσα και Ρεάλ ισοβαθμούν στην κορυφή.

Μεγάλο «διπλό» για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος νίκησε 84-77 την Ούνικς μέσα στο Καζάν. Οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν τη φόρα των γηπεδούχων, καθώς είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις στα καθοριστικά σημεία του αγώνα.

Οι αγώνες της Πέμπτης

Σε ένα ματς «θρίλερ», ο Ολυμπιακός λύγισε στην παράταση 87-85 (75-75κ.α.) την Αναντολού Εφές, με τρίποντο του Κώστα Σλούκα στην εκπνοή!

Στο Φάληρο έγινε μια αδιάκοπη μάχη που κράτησε για 45 λεπτά και κάποιος μπορεί να σταθεί σε πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, τα 13 επιθετικά ριμπάουντ και τα 11 εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού, αλλά και το γεγονός ότι υποχρέωσε την Εφές να έχει 30% πίσω από το 6μ75.

Όλα αυτά, όμως, δεν θα είχαν καμία σημασία για την ελληνική ομάδα, αν ο Σλούκας δεν ευστοχούσε στο φινάλε. Ο Έλληνας γκαρντ, όμως, το έκανε κι οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν άλλη μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή τους στα playoffs της διοργάνωσης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σκότι Ουίλμπεκιν (23π.), η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε 84-75 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συνεχίζει τη μάχη για να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με διαφορά 20 πόντων!

Η Ζαλγκίρις έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της, καθώς μετά από εννιά συνεχόμενες ήττες, «απέδρασε» με τη νίκη (83-82) από την έδρα της Μονακό. Ο Λεκαβίτσιους πέτυχε το πιο σημαντικό καλάθι του αγώνα στο τελευταίο λεπτό.

Με πλουραλισμό στην επίθεση, η Αρμάνι Μιλάνο δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει (89-78) της Μπασκόνια και συνεχίζει να βρίσκεται στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η Άλμπα άντεξε στην πίεση της Ζενίτ και πήρε τη νίκη με 76-67.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (11/2)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 77-84

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 63-76

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 68-86

Πέμπτη (10/2)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 87-85 (75-75κ.α.)

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. – ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 76-67

ΜΟΝΑΚΟ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 82-83

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 84-75

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 89-78

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 63-76: Πρώτο «διπλό» με εξαιρετική εμφάνιση – Ανησύχησε για Νέντοβιτς