ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Δεν θα παίξουν οι ρωσικές ομάδες» λέει ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα

Μάριο Χεζόνια Euroleague
Intime

Euroleague: Την πεποίθησή του ότι οι ρωσικές ομάδες δεν θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη διοργάνωση εξέφρασε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς.

Η συμμετοχή των ομάδων από τη Ρωσία αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή κι ειδικά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είναι και μέτοχος της Euroleague.

Ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας αναμένεται να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τη σεζόν 2022/23, ενώ ο Τσόβιτς υπογράμμισε ότι με αυτά τα δεδομένα (σ.σ. τη μη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων) η Σερβία θα πρέπει να έχει δύο ομάδες. Τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Κατ' αρχήν, να δούμε τι θα συμβεί στην EuroLeague. Είμαι υπέρ του να αγωνιστούν δυο ομάδες (σ.σ. από τη Σερβία) στην EuroLeague, με οποιοδήποτε τρόπο. Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν θα παίξουν ρωσικές ομάδες. Συμμετέχουμε στην Αδριατική Λίγκα επειδή μας δίνει "εισιτήριο" για την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ομάδες με εγγυημένη θέση στη Euroleague

Η Βίρτους επιστρέφει μετά από 14 χρόνια κι έγινε άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της Euroleague για τη σεζόν 2022/23, όπου οι ανοικτές θέσεις θα είναι δύο ή τρεις. Αυτό θα εξαρτηθεί από το αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει εγγυημένο συμβόλαιο θα επιστρέψει στη διοργάνωση ή αν όλες οι ρωσικές ομάδες θα παραμείνουν αποκλεισμένες.

H Μπούρσασπορ στάθηκε άτυχη, καθώς φέτος η φιναλίστ δεν παίρνει το εισιτήριο για τη Euroleague, όπως είχε συμβεί πέρσι. Ο λόγος είναι ότι μια από τις δύο ομάδες που προήλθαν από το περσινο Eurocup, η Μονακό, προκρίθηκε στα playoffs κι ως εκ τούτου κέρδισε το δικαίωμα να αγωνιστεί και του χρόνου στην κορυφαία διοργάνωση.

  1. Αναντολού Εφές
  2. Αρμάνι Μιλάνο
  3. Μπασκόνια
  4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας *
  5. Μπαρτσελόνα
  6. Φενέρμπαχτσε
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ
  8. Ολυμπιακός
  9. Παναθηναϊκός
  10. Ρεάλ Μαδρίτης
  11. Μπάγερν Μονάχου
  12. Άλμπα Βερολίνου
  13. Βιλερμπάν
  14. Μονακό
  15. Ζάλγκιρις Κάουνας
  16. Βίρτους Μπολόνια

*Η ΤΣΣΚΑ έχει εγγυημένο συμβόλαιο αλλά παραμένει άγνωστο το αν θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Euroleague

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Η Βίρτους επιστρέφει μετά από 14 χρόνια – Ο χάρτης της σεζόν 2022/23