ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurolague: Νομικές ενέργειες ετοιμάζει η ΤΣΣΚΑ - «Πολιτική απόφαση, χωρίς νικητές, η αποβολή»

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Οι ρωσικές ομάδες θα αγωνιστούν την ερχόμενη σεζόν στη διοργάνωση, με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν να κάνει λόγο για «πολιτική απόφαση», ενώ η «ομάδα του στρατού» σκοπεύει να προβεί σε νομικές ενέργειες.

Η Euroleague γνωστοποίησε τις ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2022/23 και στη λίστα δεν υπάρχουν ομάδες από τη Ρωσία. Να θυμίσουμε ότι η διοργανώτρια αρχή είχε αποφασίσει από πέρσι να τις αποβάλει, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αντρέι Βατούτιν με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν «νικητές» από αυτή την κίνηση. Επίσης, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στην «ομάδα του στρατού» δείχνουν έτοιμοι να κινηθούν νομικά, μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η δήλωση του προέδρου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν

«Η απόφαση είχε ληφθεί από τη συνεδρίαση και ήταν δύσκολο να περιμένει κάποιος κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση. Οι περισσότερες ομάδες έχουν πεισθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών τους να μην αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς συλλόγους. Είμαι βέβαιος πως δεν θα υπάρχουν "νικητές" από την όλη κατάσταση. Επίσης ο Ζόρντι Μπερτομέου εξήγησε πως ήταν μια πολιτική απόφαση από την οποία όλοι θα χάσουν. Η Euroleague είναι πιο δυνατή με την ΤΣΣΚΑ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ομάδα είναι σημαντική για τη διοργάνωση. Αλλά η απόφαση πάρθηκε και είναι εναντίον μας. Είναι άσχημο το γεγονός ότι τους τελευταίους τρεις μήνες κανένας από την διοργάνωση δεν έκρινε αναγκαίο να συζητήσει μαζί μας σχετικά με αυτήν την κατάσταση. Για τις νομικές μας ενέργειες περιμένουμε τις λεπτομέρειες και την επίσημη απόφαση. Αμέσως μετά οι δικηγόροι μας θα αποφασίσουν τι ακριβώς θα κάνουμε. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μέτοχοι στην Euroleague».

Σχετικές ειδήσεις