ΜΠΑΣΚΕΤ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους» | Με μαύρα ο Ολυμπιακός

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους» | Με μαύρα ο Ολυμπιακός

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Με μαύρα θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον αγώνα για την 26η αγωνιστικής της Euroleague με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα.

Η Euroleague δεν ανέβαλε τους αγώνες των ελληνικών ομάδων κι ως εκ τούτου Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός είναι αναγκασμένοι να παίξουν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

Το «τριφύλλι» υποδέχεται απόψε (2/3) την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν την Παρασκευή (3/3) με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Όπως έγινε γνωστό η ομάδα του Πειραιά θα φοράει τις μαύρες εμφανίσεις σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Επίσης, μετά από σχετικό αίτημα του Ολυμπιακού, πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη, όσων έχασαν τη ζωή τους.

«Τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας»

Ο Σάσα Βεζένκοβ, μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία, ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εκ μέρους όλης της ομάδας να πω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Να αναπαυτούν εν ειρήνη. Το μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας, για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση αυτών των παιδιών, γιατί μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία, να μάθουμε μέσα από αυτό. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που θρηνούν θύματα».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε από την πλευρά του: «Χωρίς αμφιβολία, πώς είναι δυνατόν οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος να μην επηρεαστεί από αυτό το γεγονός; Και οι ξένοι μας, όχι μόνο οι Έλληνες. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική, αλλά όπως είπες και εσύ πρέπει να εργαστούμε. Δύσκολα, αλλά είναι στη φύση της δουλειάς μας».

Σχετικές ειδήσεις