ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρος ο Κοντός - «Φτιάχνει ομάδα που δύσκολα θα μπορούν να την ακουμπήσουν»

Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρος ο Κοντός - «Φτιάχνει ομάδα που δύσκολα θα μπορούν να την ακουμπήσουν»
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Κοντός
Βαγγέλης Στόλης

Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρος ήταν ο Δημήτρης Κοντός αναφορικά με το πλάνο των «πράσινων» για τη νέα σεζόν, καθώς όπως τόνισε «φτιάχνει ομάδα που θα δυσκολευτούν να την ακουμπήσουν και να τη βγάλουν από την πορεία της».

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Σπορ FM» για την ανακοίνωση της Τρίτης (21/03) για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ και τον ΕΣΑΚΕ, το πλάνο που έχουν οι «πράσινοι» για τη νέα σεζόν, αλλά και το έργο του Χρήστου Σερέλη στη μετά Ράντονιτς εποχή.

«Η ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη ως προς τα επιχειρήματα. Αυτό που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλα ερωτηματικά δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του κ. Γαλατσόπουλου. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Ο Παναθηναϊκός πίστευε και πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει μια αλλαγή στα πρόσωπα επειδή υπήρχαν συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν προηγηθεί. Την 1η Σεπτεμβρίου ουσιαστικά κατατέθηκε μια πρόταση μομφής προς την πλευρά του Γαλατσόπουλου από εννέα ομάδες. Εννέα ομάδες του ζήτησαν με υπογραφές να φύγει. Συμφωνήθηκε μεταξύ τους να παραιτηθεί για να μην διασυρθεί ο ΕΣΑΚΕ και να μην εκτεθούν… Το έγγραφο υπάρχει», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Πώς γίνεται στη συνέχεια από τις εννέα ομάδες να υπάρχουν οκτώ ψήφοι. Εδώ ακούστηκαν πάρα πολλά. Οι εκπρόσωποι των ομάδων μιλάνε για πιέσεις, για χίλια δυο. Για περίεργη αντιμετώπιση ίσως στη συνέχεια, μεταφέρω τι είπαν οι εκπρόσωποι των ομάδων, μπορεί να είναι και μια δικαιολογία. Η ουσία του πράγματος είναι ότι το πρωτάθλημα μπάσκετ δεν έχει έναν κεντρικό χορηγό και είναι Μάρτης. Παλιά υπήρχε ονοματοδοσία. Σε όλα τα πρωταθλήματα υπάρχει ένας κεντρικός χορηγός. Στο μπάσκετ έχουμε φτάσει στον Μάρτη και δεν έχουμε ακόμη έναν κεντρικό χορηγό. Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του πρωταθλήματος να μην υπάρχει κεντρική χορηγία Μάρτη μήνα…».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κοντός, σχολίασε: «Και πολλά άλλα. Για παράδειγμα ο προϋπολογισμός του All-Star κατατέθηκε την Παρασκευή. Υπάρχουν πραγματάκια να συζητήσουμε αλλά δεν είναι η ουσία αυτή. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πηδήξει από το καράβι. Δεν έχει «φεύγω»… Έχει να γίνει δουλειά. Αμα κάνει δουλειά ο Γαλατσόπουλος θα του αποδώσει τα εύσημα».

«Στο μεταξύ υποτίθεται θα αναλάμβανε ο κύριος Πανταζόπουλος. Τι συνέβη στο μεσοδιάστημα; Ο Παναθηναϊκός στήριξε αυτήν την επιλογή για να γίνουν κάποια πράγματα. Υπήρχαν 1.000 προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός και θα μείνει και θα ασχολείται και θα παρακολουθεί την κάθε κίνηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ και θα καυτηριάζει όλα τα θέματα, αλλά και θα απονείμει τα εύσημα όποτε αυτά απαιτούνται. Δεν ξεκινάει αντιπολιτευτική τακτική με σκοπό να πληγεί το άθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο ιστορική ομάδα στο μπάσκετ», συνέχισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ.

Ακόμα, τόνισε: «Η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια. Οσα έχουν όλοι μαζί φτάνουν τα μισά του. Δεν πρόκειται να μην συμμετέχει. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν όλα χωρίς να τρέχει κάστανο. Η ΕΟΚ υποστήριξε με ψήφο την υποψηφιότητα του κυρίου Γαλατσόπουλου. Η περριρέουσα ατμόσφαιρα λέει ότι η υποψηφιότητα του κυρίου Γαλατσόπουλου συνδέθηκε πάρα πολύ με την ομοσπονδία. Αν η ΕΟΚ κρίνει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα του μπάσκετ, πολύ καλά το έκανε. Ομως πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Για την ΕΟΚ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Φέτος κρίθηκαν δύο ντέρμπι στην τελευταία φάση με λάθος εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Ένα με λάθος στο ΣΕΦ του Oυόκαπ με τον Μπέικον, ένα με τον οφθαλμοφανέστατο φάουλ του Φαλ στον Παπαγιάννη. Δεν μιλάω για το φάουλ του Φαλ στον Oυίλιαμς γιατί αυτό έχει ερμηνεία. Η τελευταία φάση ωστόσο είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος. Δεν υπάρχει στην πορεία των τελευταίων χρόνων να κρίνονται τα δύο ντέρμπι στην τελευταία φάση. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, μάχεται και συνεχίζει».

Στην συνέχεια, ο Δημήτρης Κοντός ξεκαθάρισε: «Η απόφαση είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα φτιάξει και φτιάχνει μια ομάδα που θα δυσκολευθούν να την ακουμπήσουν του χρόνου και να την βγάλουν από την πορεία της... Βήμα - βήμα χωρίς φασαρίες, πιστεύω ότι ο κόσμος θα το καταλάβει το καλοκαίρι.

Ο στόχος που έχει ο Παναθηναϊκός, από το να κάθεται να κλαίει επειδή δεν τον σφυρίζει καλά ο Παπαπέτρου, δεν τον σφυρίζει καλα το παλικάρι που έδωσε το ίδιο φάουλ στην Πυλαία; Ο Κάρδαρης ο οποίος έδωσε δεν έδωσε το ίδιο φάουλ στον Μπέικον στο ΣΕΦ και την επόμενη αγωνιστική δίνει το σφύριγμα στον Λαρεντζάκη στην Πυλαία. Όμως δεν θα καθίσει να κλάψει γι' αυτό. Όχι ότι δεν παλεύει γι' αυτό, αλλά η απόφαση είναι ότι θα φτιάξει μια ομάδα και φτιάχνει μια ομάδα την οποία θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακουμπήσουν του χρόνου ώστε να την πετάξουν κάτω από την πορεία της. Γιατί φέτος ο Παναθηναϊκός είναι ευάλωτος. Αντί να καθίσει να κλαίει κοιτάει πώς να φτιάξει μια ομάδα στην οποία δεν θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Βήμα-βήμα, μεθοδικά, χωρίς φασαρίες και τυμπανοκρουσίες, ότι ο κόσμος θα καταλάβει το καλοκαίρι ποια είναι η πρόθεση του Παναθηναϊκού. Και πώς ο Παναθηναϊκός αξιοποιεί αυτό το διάστημα».

Ακόμα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ αναφέρθηκε και στον Χρήστο Σερέλη: «Υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος μας έχει εντυπωσιάσει και δεν έχει να κάνει με την επόμενη χρονιά. Ο κύριος Σερέλης πήρε μια ομάδα η οποία ζαλιζόταν και μέσα σε 1-2 μήνες έχει αρχές και έχει βρει μια άλλη ψυχολογία. Δεν λέω ότι ο Ράντονιτς δεν ήταν καλός προπονητής, απλά δεν έδεσε το γλυκό. Δεν το βρήκε με την ομάδα. Συμβαίνει. Δεν θα αναιρέσουμε ότι είναι αξιόλογος προπονητής. Όμως ο Σερέλης έχει πιάσει τον σφυγμό της ομάδας. Μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός παλεύει με λύσσα να φτιάξει κάτι για να έχει μια άλλη εικόνα τη νέα σεζόν και άλλη στόχευση. Για προπονητή θα μάθουμε μετά το τέλος της σεζόν».