ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: «Δεν έχουμε τελειώσει, μπορεί να έρθει κι άλλο ηχηρό όνομα» - Όσα είπε ο Μπετσίροβιτς

Παναθηναϊκός Euroleague
Intime News

Παναθηναϊκός: Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Σάνι Μπετσίροβιτς ανέφερε ότι το ρόστερ των «πράσινων» δεν έχει κλείσει και προανήγγειλε την απόκτηση κι άλλου ηχηρού ονόματος.

Ο Σλοβένος παραχώρησε συνέντευξη στο «SportKlub», όπου αναφέρθηκε σε πολλά θέματα.

Ο Μπετσίροβιτς μίλησε, μεταξύ άλλων, για το δείπνο που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, το οποίο οδήγησε στη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την πρόσληψη του Εργκίν Αταμάν. Όπως τόνισε: «Παρόλο που ακόμα δεν ήμουν επίσημα μέλος του Παναθηναϊκού, ασχολήθηκα κι εγώ με τη μεταγραφή του Αταμάν».

Τέλος, υπογράμμισε ότι: «Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα τις κινήσεις μας. Έχουμε υψηλούς στόχους και διαθέτουμε τους πόρους. Αν υπάρξει ευκαιρία, θα πάμε στην αγορά για άλλον παίκτη. Μπορεί να συμβεί να ενισχύσει την ομάδα ένα ακόμα μεγάλο όνομα».

Η συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Σάνι Μπετσίροβιτς

Στο τέλος της περασμένης σεζόν, περάσαμε λίγο χρόνο κάνοντας εικασίες για το μέλλον σας. Τελικά ήρθε η επιβεβαίωση της αποχώρησής σας στον Παναθηναϊκό. Πότε δεχτήκατε την πρώτη κλήση από την Αθήνα;

«Τον Ιανουάριο, έγινε σαφές ότι ο προϋπολογισμός της Τσεντεβίτα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος και θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους νέους. Έχοντας καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, έκανα επαφή με την Αθήνα. Ήθελα να ξεκινήσω έναν διάλογο για τους νεαρούς μπασκετμπολίστες που βρίσκονται στο κατώφλι της πρώτης ομάδας. Όταν ήμουν στην Αθήνα, μια αλυσίδα συμπτώσεων οδήγησε σε δείπνο με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Με ρώτησε αστειευόμενος πότε θα επέστρεφα σπίτι. Στη συνέχεια, μου εξήγησε ότι ήθελε να χτίσει σε νέα θεμέλια. Επίσης εξήρε το έργο μας στην Τσεντεβίτα. Λοιπόν, αυτό είναι περίπου. Το είπα και στους ανθρώπους στη Λιουμπλιάνα. Λίγες εβδομάδες αργότερα με κάλεσαν πίσω στην Αθήνα. Με την άδεια του εργοδότη μου από τη Τσεντεβίτα, έφυγα. Ο κ. Γιαννακόπουλος μου παρουσίασε το πλάνο. Ασχολείται ενεργά με τον σύλλογο. Θέλει να πάει στο Final Four τα επόμενα χρόνια. Θέλει αναγνώριση. Με είδε σε αυτή την εικόνα».

Αν και ήσασταν ήδη στον σύλλογο ως παίκτης και βοηθός προπονητή, φαίνεται ότι αυτή τη φορά κληθήκατε όχι μόνο ως παλιός γνώριμος, αλλά ως στέλεχος του μπάσκετ.

«Το γνωρίζω αυτό. Πρόκειται για αναβάθμιση. Είναι τιμή και αναγνώριση για μένα. Και επίσης ευθύνη. Είδαν σε μένα κάποιον που θα βοηθούσε στην κατασκευή του μωσαϊκού. Αυτή η σκέψη μου δίνει τεράστια ώθηση. Θέλω να είμαι αυτός που θα συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων».

Ήσουν στον Παναθηναϊκό σε χρυσές εποχές, αλλά και σε περίοδο κρίσης. Είναι αυτή μια μεταβατική περίοδος, η αρχή μιας νέας ανόδου;

«Τα πάνω και τα κάτω συμβαίνουν σε όλους τους συλλόγους. Είναι αλήθεια, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο την τελευταία δεκαετία. Όχι μόνο λόγω κακών αποτελεσμάτων. Πολύ απλά, ο σύλλογος δεν λειτούργησε ως οικογένεια. Συνήθιζε να είναι. Οι μπασκετμπολίστες ήξεραν για ποιον έπαιζαν. Και θέλουμε να το αποκαταστήσουμε. Στους μεγάλους συλλόγους δεν έχει σημασία τι γράφει στο πίσω μέρος της φανέλας του παίκτη, αλλά τι γράφει μπροστά. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την ταυτότητα. Πιστεύω ότι αυτό θα επανέλθει. Πως; Με εγχώριους παίκτες που ξέρουν να ταυτίζονται με τον σύλλογο, και παράλληλα, στα αποδυτήρια, υπάρχουν και φορείς αυτής της κουλτούρας σε ξένους μπασκετμπολίστες».

Τα φτωχά χρόνια του Παναθηναϊκού συνέπεσαν και με τις επιτυχίες του μεγάλου αντιπάλου του Ολυμπιακού. Κοιτάζετε συχνά τους γείτονές σας;

«Δεν κοιτάζω μόνο τον εαυτό μου. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός. Βεβαίως, κοιτάμε τι συμβαίνει με τους γείτονές μας. Αυτή είναι μια νέα περίσταση για μένα, μια νέα πτυχή λειτουργίας. Αλλά ήμουν σίγουρα έτοιμος για αυτό. Είναι αλήθεια ότι η προσέλευση στους αγώνες του Παναθηναϊκού ήταν χειρότερη. Αλλά όχι πάντα. Η στήριξη ή και η αγάπη για τον σύλλογο παραμένει. Ξέρω επίσης ότι οι οπαδοί μας περιμένουν να γυρίσουμε σελίδα μαζί. Όπως όλοι θα ελπίζαμε να αποκτήσουμε δυναμική στην αρχή αυτού του νέου ξεκινήματος. Τότε ο σύλλογος θα είναι δύσκολο να σταματήσει. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καθιερώσει ένα σύστημα. Αυτή τη θέση κατείχε κάποτε ο σύλλογος μας. Γι' αυτό θέλουμε να κυριαρχήσουμε στην έδρα μας και στην Ευρώπη στοχεύουμε στα playoffs. Απώτερος στόχος είναι φυσικά το Final Four».

Ο Εργκίν Αταμάν θα είναι προπονητής σε αυτό το ταξίδι. Συμμετείχατε σε συζητήσεις μαζί του;

«Συμμετείχα, παρόλο που δεν ήμουν επίσημα μέλος του συλλόγου εκείνη την εποχή. Ο σύλλογος είχε δύο ονόματα διαθέσιμα για τον προπονητή. Ήταν ο Πάμπλο Λάσο και ο Εργκίν Αταμάν. Καταλήξαμε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ο δεύτερος είναι μια πολύ καλύτερη λύση. Σέβομαι και τους δύο, αλλά αυτή η πρώτη συζήτηση και η ενέργεια του Αταμάν, που ήταν πραγματικά εξαιρετική, έγειρε τη ζυγαριά υπέρ του. Επιπλέον, γνωρίζουμε σε ποια θέση ανέλαβε την Αναντολού Εφές πριν από χρόνια. Πέρασαν κρίση, αλλά τους οδήγησε σε δύο πρωταθλήματα στην Euroleague».

Τις τελευταίες εβδομάδες, επιταχύνατε και προσλάβατε με ηχηρό τρόπο παίκτες. Έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ;

«Όχι ακόμα. Έχουμε υψηλούς στόχους και έχουμε τα μέσα. Αν υπάρξει ευκαιρία, θα βγούμε στην αγορά για άλλον μπασκετμπολίστα. Μπορεί να τύχει η ομάδα να ενισχυθεί με άλλο ένα ηχηρό όνομα».

Τρεις Σλοβένοι αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ;

«Δύο Σλοβένοι μπασκετμπολίστες μας ενδιέφεραν. Οι Βλάτκο Τσάντσαρ και Κλέμεν Πρέπελιτς. Για τον πρώτο, ήξερα ότι μπορούσαμε να τον ικανοποιήσουμε οικονομικά, αλλά γρήγορα πήραμε μια απάντηση σχετικά με την επιθυμία του για το ΝΒΑ. Δεν είναι μυστικό για τον Κλέμεν ότι είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Εδώ τα χαρτιά ανακατεύτηκαν διαφορετικά. Αλλά αυτά είναι τα μόνα ονόματα της Σλοβενίας που ήταν στο τραπέζι».

Σχετικές ειδήσεις