ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Το θαύμα του ΟΑΚΑ - Πρώτο γήπεδο της EuroLeague σε άνοδο με 75%, 3ο σε εισιτήρια

Παναθηναϊκός AKTOR: Το θαύμα του ΟΑΚΑ - Πρώτο γήπεδο της EuroLeague σε άνοδο με 75%, 3ο σε εισιτήρια
Intime

Το ΟΑΚΑ έχει μετατραπεί στην κορυφαία έδρα της Ευρώπης και ο κόσμος του Παναθηναϊκού AKTOR απολαμβάνει την εμπειρία σε κάθε παιχνίδι της EuroLeague.

Από τη στιγμή που το ΟΑΚΑ πέρασε στα χέρια του Παναθηναϊκού AKTOR έχει μεταμορφωθεί μέσα σε λίγους μήνες στην πιο εντυπωσιακή έδρα της Ευρώπης, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά -κι όχι μόνο- δεδομένα, εμπειρία στον φίλαθλο.

Ένας στόχος που είχε θέσει εξ αρχής ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και βλέπει να υλοποιείται σταδιακά, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες αλλαγές το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το ασυναγώνιστο experience έχει φέρει τις ελληνικές οικογένειες και πάλι στο γήπεδο, ενώ σε συνδυασμό με την μεγάλη επένδυση που έχει γίνει και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο φίλαθλος κόσμος γεμίζει το ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι της EuroLeague.

Η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε την Δευτέρα (15/1) τους μέσους όρους προσέλευσης στα γήπεδα της Λίγκας στον πρώτο γύρο, δηλαδή στις 17 αγωνιστικές που έγιναν μέχρι το τέλος του 2023.

Έκτοτε, βέβαια, έχουν διεξαχθεί ακόμα τέσσερις αγωνιστικές, με τα νούμερα να έχουν αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση από τις 18 ομάδες της EuroLeague, έχοντας κατά μέσο όρο 15.163 φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι του και είναι πίσω μόνο από τις ομάδες της Σερβίας, την Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα.

Παράλληλα, όμως, το ΟΑΚΑ είναι το γήπεδο με τη μεγαλύτερο άνοδο σε σχέση με την περσινή σεζόν, της τάξης του 75%. Από τους 8.519 φιλάθλους έχει φτάσει τους 15.163 κατά μέσο όρο. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι η ομάδα που έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση στα εισιτήριά της (+11.678), αλλά αυτό οφείλεται στην αλλαγή έδρας σε σχέση με πέρυσι, μετακομίζοντας στην Stark Arena από το «Aλεξάντερ Νίκολιτς».

Δείτε αναλυτικά τις πέντε έδρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση μέχρι τώρα στη φετινή EuroLeague:

Ομάδα

Γήπεδο

Μέσος όρος εισιτηρίων

Παρτιζάν

Σταρκ Αρένα

19.849

Ερυθρός Αστέρας

Σταρκ Αρένα

19.027

Παναθηναϊκός AKTOR

ΟΑΚΑ

15.163

Ζαλγκίρις Κάουνας

Ζαλγκίριο Αρένα

14.911

Αναντολού Εφές

Σινάν Ερντέμ

11.726

* Ο Ολυμπιακός ακολουθεί στην 6η θέση με μέσο όρο εισιτηρίων 11.478.