Μπεν ΜάκΛεμορ: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό - «Η αλήθεια θα λάμψει»

Ο Μπεν ΜάκΛεμορ εξέδωσε δήλωση με την οποία αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης.
Μπεν ΜάκΛεμορ: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό - «Η αλήθεια θα λάμψει»
2'

Η είδηση της σύλληψης του Μπεν ΜάκΛεμορ με την κατηγορία του βιασμού ταρακούνησε όλο τον κόσμο.

Ο γκαρντ της Μπρεογκάν, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην ΑΕΚ και έχει σημαντική καριέρα στο NBA αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε εγγύηση 50.000 δολαρίων και μία ημέρα αργότερα με δήλωσή του τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια για το ζήτημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ υποστηρίζει πως δεν βίασε την κοπέλα και ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική επαφή.

Αναλυτικά ο ΜάκΛεμορ αναφέρει στη δήλωσή του:

«Οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν στο δικαστήριο αναφέρουν πως υποτίθεται ότι το 2021 είχα σεξουαλική επαφή με μία γυναίκα που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν μπορούσε να συναινέσει σε αυτό.

Δεν κατηγορούμαι ότι χρησιμοποίησα σωματική βία και βίασα κάποια. Αντιθέτως, κατηγορούμε ότι ενεπλάκην σε σεξουαλική δραστηριότητα με κάποια που υποστηρίζει ότι δεν έδωσε την συναίνεσή της.

Δεν βίασα αυτή την κοπέλα. Δεν είμαι σεξουαλικός κακοποιητής. Ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να έχω σεξουαλική σχέση με μία γυναίκα όταν αντιλήφθηκα ότι δεν ενδιαφερόταν για εμένα και δεν ενεργούσε με την θέλησή της.

Οι κατηγορίες πάνε πίσω στον Οκτώβριο του 2021, μία περίοδο που αγωνιζόμουν στο Πόρτλαντ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποκαλυφθούν όλα τα γεγονότα. Εκείνη την περίοδο η κατηγορούσα αρχή δεν είχε δώσει στους δικηγόρους μου κάποια αναφορά ή αποδείξεις.

Οι δικηγόροι μου και εγώ συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα. Έκανα ό,τι μου ζητήθηκε αμέσως και επαγγελματικά. Ανέφερα ότι με ενδιέφερε να καταθέσω στο δικαστήριο, αλλά μου αρνήθηκαν την δυνατότητα. Όταν οι δικηγόροι μου με ενημέρωσαν για τις κατηγορίες, αμέσως κάναμε τα πλάνα μας για να επιστρέψω στις ΗΠΑ για την πρώτη δίκη και ενημερώσαμε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για το πλάνο ταξιδιού μου. Δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα για να βοηθήσω περισσότερο την διαδικασία.

Η αλήθεια θα λάμψει. Είμαι σίγουρος και θα νικήσουμε και θα καθαρίσω το όνομά μου.

Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Σας εκτιμώ όλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα εξελιχθεί όπως πρέπει».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή