ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!

Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!

Παναθηναϊκός AKTOR: Τεράστιο επίτευγμα της «πράσινης» ΚΑΕ, γεμίζει το ΟΑΚΑ με οικογένειες, παιδάκια και ατμόσφαιρα ικανή να επαναφέρει την αγάπη για το μπάσκετ, πάνω απ’ την «κάψα» για το αποτέλεσμα και την αντιπαλότητα.

Η Ελλάδα έχει δύο πολύ μεγάλες ομάδες μπάσκετ. Οι οποίες είναι στις οκτώ κορυφαίες της Euroleague και σε λίγες μέρες θα δώσουν «μάχη» για την πρόκριση στο Final Four. Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός. Πέρα απ’ το μπασκετικό κομμάτι όμως, υπάρχει και η ανάπτυξη του αθλήματος, η βοήθεια για να καταλάβουν παιδιά και νέα άτομα, την έννοια του fair play.

Η χαρά ενός μπασκετικού αγώνα, όποια κι αν είναι η εξέλιξή του, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Με την προσμονή φυσικά να νικήσει η ομάδα του καθενός, αλλά πρωτίστως με τη συμμετοχή σε μια γιορτή. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR στον συγκεκριμένο τομέα, έχει περάσει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Απ’ αυτό που μόνο στο ΝΒΑ συναντάς, ή ακόμη ούτε κι εκεί σε κάποια σημεία του.

Στο παιχνίδι με το Περιστέρι για την Basket League, βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σε μια αναμέτρηση βαθμολογικά αδιάφορη. Κόσμος που χειροκρότησε τον αντίπαλο για την πρόκρισή του στο Final Four του BCL. Δεν επιδόθηκε σε 40 λεπτά υβριστικών συνθημάτων, αλλά χειροκροτούσε με λαχτάρα και χαρά αυτό που παρακολουθούσε.

Ειδικά τα παιδικά χαμόγελα, είναι η πραγματική προσφορά του Παναθηναϊκού AKTOR, προς την ίδια την κοινωνία. Αναπτύσσει μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, σωστή νοοτροπία και χαρακτήρα γύρω απ’ τον αθλητισμό. Παιδιά που δεν μαθαίνουν να μισούν κανέναν, αλλά λαχταρούν να παίξουν μόλις μπουν στο ΟΑΚΑ, να σηκώσουν πλακάτ αποθέωσης για τους παίκτες που έχουν ινδάλματα, να τους δουν να παίζουν μπάσκετ, να βάψουν τα χεράκια και τα προσωπάκια τους με τριφύλλια και τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Μόλις την πρώτη σεζόν που «τρέχει» το πλάνο των «πράσινων» όλα αυτά. Ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι να φτάσει το σχέδιο και τα όνειρα του «τριφυλλιού» στο 100%. Τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στη νοοτροπία που περνά ξανά στον φίλαθλο. Προσελκύοντας οικογένειες και παιδιά, δίχως φυσικά να αποκλείει κανέναν από το γήπεδο, όταν θέλει να στηρίξει την ομάδα του χωρίς ακρότητες.

Κάτι που έχει «αγκαλιάσει» και ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Όλοι έχουν να λένε για την άψογη φετινή του στάση. Γεγονός που έχει προκύψει απ’ τις προσπάθειες της ΚΑΕ και την αναγνώριση από πλευράς φιλάθλων πως αυτή την μεγάλη προσπάθεια θα την περιβάλλουν με τον σεβασμό και την αγάπη που της αρμόζει. Διότι πολύ απλά αξίζει και με το παραπάνω.

Διαχρονικά ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν πρωτοπόρος στο χώρο του μπάσκετ. Αυτό ακριβώς κάνει και τώρα, δείχνοντας το δρόμο σε όλους.