ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι «πράσινοι» πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 

«Φωτιά» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε ο Ολυμπιακός, ο οποίος -με μια πρωτοφανή απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων που διασύρουν το θεσμό και την ιστορία της ομάδας τους -δεν κατέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία στο πρώτο μισό του ματς.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει έτσι την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με βαριά καμπάνα... Οι πράσινοι έκαναν πραγματικό περίπατο στο πρώτο 20λεπτο και με τη διαφορά στους 15 πόντους (40-25) πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Και εκεί, φυσικά, ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση, αφού οι ερυθρόλευκοι δεν βγήκαν ποτέ ξανά στο παρκέ, υλοποιώντας την... τηλεφωνική παρέμβαση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ για «απόσυρση» από τον ημιτελικό.

Από την πλευρά τους οι διαιτητές πήραν τα μέτρα τους καθώς ενημέρωσαν τον Ολυμπιακό πως έχει 12’30’’ για να βγει στο παρκέ, οι παίκτες έκαναν ήδη μπάνιο και άλλαζαν, με το τουίτερ της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ να αναφέρει πως «η αποστολή του Ολυμπιακού έφυγε από το ΟΑΚΑ». Μετά από πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, οι ρέφερι έκλεισαν το φύλλο αγώνα, με το ματς να πηγαίνει στους «πράσινους» με 20-0 και να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου που θα γίνει την Κυριακή στην Κρήτη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει, σύμφωνα με τους κανονισμούς, με ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το πρωτάθλημα...

Γιαννακόπουλος: «Μεθοδευμένη κίνηση»

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επεσήμανε: «Όλα αυτά είναι μεθοδευμένα. Έχουν παίκτες απλήρωτους, έχουν ρίξει λευκή πετσέτα και τώρα λένε πως φταίνε οι διαιτητές. Η οικογένεια Αγγελόπουλων θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό και βρήκαν ευκαιρία να τα ρίξουν σε εμάς και στους διαιτητές. Κι εμείς έχουμε χάσει στο ΣΕΦ, αλλά μπαίνουμε μέσα και παίζουμε. Τι είναι αυτά τα πράγματα;».

Αυτές είναι οι προβλεπόμενες ποινές για Ολυμπιακό

Με βαθμολογική τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός μετά την απόφασή του να μην κατέβει στο δεύτερο μέρος του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για αγώνα Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία στο πρωτάθλημα, καθώς ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις υπάρχει κοινό δίκαιο. Η ομάδα του Ολυμπιακού λοιπόν, κινδυνεύει με ποινή αφαίρεση από έως 6 βαθμούς στην Basket League.

Η αποστολή των ερυθρόλευκων αποχώρησε από το ΟΑΚΑ, καθώς το πούλμαν έφυγε από τις εγκαταστάσεις την ώρα που οι παίκτες του «τριφυλλιού» έκαναν ζέσταμα για το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι αιωνίων.

Εις βάρος του Ολυμπιακού το φύλλο αγώνα

Δεν θα γλιτώσουν την «καμπάνα» στον Ολυμπιακό για την αποχώρηση τους από τον αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Όπως αναμενόταν οι διαιτητές της αναμέτρησης έκλεισαν εις βάρος του Ολυμπιακού, όπως αναμενόταν, το φύλλο αγώνα. Ειδικότερα οι διαιτητές Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου έγραψαν, μετά την αποχώρηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στο ημίχρονο. «Πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί της Α ομάδας (Παναθηναϊκός) άναψαν πυρσούς, οι οποίοι άναψαν λάμψη και καπνούς.

Ο αγώνας διακοπεί οριστικά σε βάρος της Β ομάδας (Ολυμπιακού) διότι δεν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του β΄ μέρους. Χορηγήθηκε προθεσμία 15 λεπτών, μετά το πέρας της οποίας έκλεισε οριστικά το φύλλο αγώνα». Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα: «Ακολουθεί έκθεση των διαιτητών».