ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 – LIVE BLOG: Μοιραίος Εμπαπέ, ιστορική πρόκριση η Ελβετία - Πέρασε η Ισπανία σε ματς έπος!

Euro 2020
AP Images

Euro 2020:Συναρπαστικοί οι αγώνες της Δευτέρας (28/6) για τη φάση των «16» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, με την Ισπανία σε αγώνα - θρίλερ να προκρίνεται σε βάρος της Κροατίας και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία να αποκλείεται στα πέναλτι (5-4) από την απίθανη Ελβετία!

Σε ένα απίστευτο ματς, σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία, η Ισπανία νίκησε στην παράταση 5-3 (3-3κ.α.) την Κροατία και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ήταν από αυτά τα ματς που το... κλισέ «μακάρι να γινόταν να περάσουν» ταιριάζει γάντι. Οι «φούριας ρόχας» ξεπέρασαν το σοκ ενός απίστευτου αυτογκόλ, βρέθηκαν μπροστά με 3-1, αλλά είδαν τους εκπληκτικούς Κροάτες να επιστρέφουν και να στέλνουν το ματς στην παράταση. Τελικά, στο έξτρα μισάωρο οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έδειξαν σκληράδα και χαρακτήρα, παίρνοντας την πρόκριση, ενώ εκείνοι του Ντάλιτς έχασαν τις ευκαιρίες που είχαν για να ολοκληρώσουν μια επική ανατροπή.

Στο Βουκουρέστι, η Γαλλία ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Ελβετία, μολονότι στις δύο τελευταίες συναντήσεις τους έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία. Αμφότερα ήταν ματς για τη φάση των ομίλων.

Στην αναμέτρηση της Δευτέρας, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ένα γρήγορο γκολ του Σεφέροβιτς, όμως, ο Μπενζεμά με δυο δικά του γκολ και ο Πογκμπά με ένα ποίημα, διαμόρφωσαν το 3-1 για τους Γάλλους. Η Ελβετία δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε να κάνει ετο 3-3 στις καθυστερήσεις!

Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου δεν υπήρξε γκολ, και από εκεί στα πέναλτι. Στις εκτελέσεις όλοι ήταν... άψογοι, εκτός από αυτόν που κανείς δεν περίμενε να αστοχήσει. Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανέλαβε το πέμπτο και τελευταίο πέναλτι της Γαλλίας, ο Σόμερ απέκρουσε και η Ελβετία με το 5-4 της διαδικασίας πέρασε στους «8» του Euro 2020...

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων της Δευτέρας για τους «16» του Euro