ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020 – LIVE BLOG: Πήρε το ντέρμπι η Ιταλία, πρόκριση «θρίλερ» για την Ισπανία

Euro 2020
AP Images

Euro 2020: Δείτε λεπτό προς λεπτό τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η Ιταλία νίκησε 2-1 το Βέλγιο στο ντέρμπι των προημιτελικών και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε έναν σπουδαίο ημιτελικό στο Wembley.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, σημειώνοντας δύο πολύ όμορφα γκολ, ενώ όταν τα πράγματα έγιναν ζόρικα έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον. Έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει από το πρώτο ημίχρονο και πανηγύρισε την πρόκριση, επεκτείνοντας το αήττητο σερί τους στα 32 ματς.

Η Ισπανία, έστω και με πολύ άγχος, έγινε η πρώτη (χρονικά) ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία στους «4» του Euro. Οι «φούριας ρόχας» τα βρήκαν... σκούρα κόντρα στους μαχητικούς Ελβετούς, αλλά απέφυγαν να γίνουν... Γαλλία και πέτυχαν την τέταρτη πρόκριση τους στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα του Πέτκοβιτς, που έπαιζε από το 77' με δέκα παίκτες, κράτησε το 1-1 χάρη στον εκπληκτικό Ζόμερ, αλλά είχε τρεις συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες από την άσπρη βούλα και δεν κατάφερε να κάνε δεύτερο συνεχόμενο θαύμα!

Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των αγώνων της Παρασκευής (2/7)