Κορονοϊός: Η UEFA προγραμματίζει, αλλά οι κυβερνήσεις αποφασίζουν για τη σέντρα

Newsbomb

H UEFA θα περιμένει όσο χρειαστεί βάζοντας και τις κυβερνήσεις της κάθε χώρας στην τελική απόφαση επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου.

Η UEFA εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να κυλήσει η μπάλα ξανά στο χορτάρι. Δεν είναι στο χέρι της, αλλά ως επικείμενη αρχή σχεδιάζει το δικό της πλάνο για την επανέναρξη.

Κρίνει πως είναι αρμοδιότητα της να το κάνει έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Ιούνιος και Ιούλιος θα αποτελέσουν τους μήνες που τα εθνικά πρωταθλήματα θα προσπαθήσουν να κάνουν σέντρα εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού.

Αυτό το «καλό» σενάριο περιλαμβάνει σε πρώτη φάση επιστροφή στις προπονήσεις έως το τέλος του Μαϊου κι αυτό ισχύει και για την ελληνική Super League που είναι σε αναστολή έως τις 24 Απριλίου.

Προφανώς όμως και τα σχέδια της UEFA παραμένουν... σχέδια. Γνωρίζει και η ίδια πως προέχει η δημόσια υγεία και δεν μπορεί να κάνει πως δεν βλέπει όταν όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει την πανδημία του φονικού ιού μέρα με τη μέρα.

Τι άλλο όμως λέει η UEFA; «Αν μας αφήσουν οι κυβερνήσεις θα παίξουμε...». Κρατήστε το αυτό διότι είναι το ζουμί της υπόθεσης και για πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται το τοπίο για το ποδόσφαιρο.

Ό,τι κι αν έχει αποφασίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ό,τι προθέσεις κι αν έχουν λίγκες και ομάδες, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την επιστροφή ή όχι στην δράση θα τον έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια το ενδεχόμενο να τερματιστεί η σεζόν εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και μοιάζει σαν μια παρτίδα πόκερ με την ελπίδα να βγει το «χαρτί» του καλοκαιριού. Μόνο που εάν η επανέναρξη μείνει στο συρτάρι δε θα πρόκειται για ντιρεκτίβα της UEFA, αλλά για «λόγους ανωτέρας βίας και δημόσιας υγείας».

Τι θα γίνει στην Super League;

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ακυρωθεί από τώρα. Άλλωστε διέρρευσε και η πρόθεση της FIFA για επ' αόριστον αναστολή της δράσης. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί προς το τέλος του Απριλίου και το πιθανότερο είναι πως θα δοθεί νέα αναβολή τουλάχιστον 2 εβδομάδων μετά τις 24 Απριλίου. Αυτή άλλωστε είναι και η οδηγία των υπερεθνικών ομοσπονδιών. Να περιμένουν όλοι όσο χρειαστεί πριν το «λουκέτο» σαν αυτό που έβαλε το Βέλγιο και τώρα οι ομάδες του κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Τι θα συμβεί όμως μετά τον Μάιο;

H απάντηση στην Gallery...

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved