ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Τι θα γίνει με τον αγώνα Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος - Πήρε θέση η UEFA

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Τι θα γίνει με τον αγώνα Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος - Πήρε θέση η UEFA
H UEFA πήρε μέτρα λόγω των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ
AP Images

Οι συγκρούσεις που μαίνονται στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ οδήγησαν την UEFA στο να λάβει μέτρα προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των ομάδων και των μελών τους στα προσεχή παιχνίδια του Nations League.

Η κατάσταση ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν οξύνεται διαρκώς και οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ. «Φόρο αίματος» σε αυτή την εμπόλεμη σύρραξη, δυστυχώς, έχει καταθέσει και ο αθλητισμός.

Η ομοσπονδία Άρσης Βαρών της Αρμενίας πριν από μερικά 24ωρα ανακοίνωσε τον θάνατο του Τατούλ Χαρουτιουνιάν, πρωταθλητή της χώρας στο σπορ, ενώ την Τρίτη (06/10) έγινε γνωστός και ο θάνατος του Λιπαρίτ Νταστογιάν, 23χρονου ποδοσφαιριστή ο οποίος επίσης έπεσε στο πεδίο της μάχης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις εξελίξεις αλλά και την κατάσταση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που απέχει 406 χιλιόμετρα από το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και 330 χιλιόμετρα από το Γερεβάν, πρωτεύουσα της Αρμενίας, η UEFA αποφάσισε να πάρει μέτρα έτσι ώστε να προστατέψει τις ομάδες και να μην βάλει κανένα σε κίνδυνο.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ακύρωσε το φιλικό της Αρμενίας με την Αλβανία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τετάρτη (07/10) στο Γερεβάν, ενώ υποχρεώνει τους Αρμένιους να παίξουν εκτός χώρας τον αγώνα με τη Γεωργία. Η αναμέτρηση αυτή είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και θα διεξαχθεί στο Τίτσι της Πολωνίας αντί για το Γερεβάν.

Από αυτές τις εξελίξεις, επηρεάζεται και η Εθνική Κύπρου, η οποία ήταν στον ίδιο όμιλο του Nations League με το Αζερμπαϊτζάν. Οι Κύπριοι θα έπρεπε στις 13 Οκτωβρίου να αντιμετωπίσουν τους Αζέρους στο Μπακού, ωστόσο η UEFA όρισε ως νέα έδρα του παιχνιδιού το Ελμπασάν της Αλβανίας.