ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: «Πολυβόλα» Μπάγερν και Αταλάντα στην πρεμιέρα - Δείτε όλα τα γκολ

Champions League: «Πολυβόλα» Μπάγερν και Αταλάντα στην πρεμιέρα - Δείτε όλα τα γκολ
Δείτε όλα τα γκολ από την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League
AP Images

Champions League: Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων με τις νίκες των Βαυαρών και των «Μπεργκαμάσκι» να ξεχωρίζουν.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League στράφηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ του Χασάν και άρχισαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Για τον όμιλο των Πειραιωτών, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε με ανατροπή να νικήσει 3-1 την Πόρτο στην Αγγλία και να είναι πρώτη στον όμιλο με τρεις βαθμούς μετά από τα ματς της πρεμιέρας.

Ο Λουίς Ντίαζ στο 14' άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, όμως, μόλις στο 20' ο Αγκουέρο έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Σίτι δυσκολεύτηκε να φτάσει στο δεύτερο γκολ αλλά τα κατάφερε στο 65' με τον Γκουντογκάν ενώ ο Φεράν Τόρες στο 73' σημείωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή ήταν η νίκη της Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε 4-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Γερμανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του «Τσόλο» Σιμεόνε και ξεκίνησαν τη σεζόν όσο εντυπωσιακά είχαν ολοκληρώσει την προηγούμενη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το οποίο είχε επίσης… γκολ και θέαμα, η Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στην Αυστρία.

Το δεύτερο μέρος της πρεμιέρας του Champions League άρχισε με μια τεράστια έκπληξη. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση και κατάφερε να νικήσει 3-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν 3-0 στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» και παρά την τεράστια προσπάθεια της «Βασίλισσας» να επιστρέψει» στο ματς και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, εν τέλει η Σαχτάρ έφυγε νικήτρια με 3-2 από τη Μαδρίτη.

Για τον ίδιο όμιλο, στο Μιλάνο έγινε «ματσάρα» ανάμεσα στην Ίντερ και την Γκλάντμπαχ. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Ρομέλου Λουκάκου, όμως, οι Γερμανοί ανέτρεψαν την κατάσταση και προηγήθηκαν 1-2. Εν τέλει, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έδωσε τον βαθμό, με τον Λουκάκου να σκοράρει και πάλι στις καθυστερήσεις.

Στον τέταρτο όμιλο, η υπερηχητική Αταλάντα διέλυσε 4-0 την Μίντιλαντ στη Δανία. Σε μια αναμέτρηση που η βροχόπτωση ήταν καταρρακτώδης από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, η ομάδα από το Μπέργκαμο έκανε… παρέλαση και πιστοποίησε πως είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Τέλος, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει μια «επαγγελματική» νίκη στο Άμστερνταμ απέναντι στον Άγιαξ. Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον «βράχο» της άμυνας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που θα μείνει εκτός για πολλούς μήνες, οι «Reds» του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκαν από το πρώτο ημίχρονο με ένα «κουφό» αυτογκόλ του Νίκολας Ταλιαφίκο, με το 0-1 να μένει ως το φινάλε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις: Πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών το 2021