ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδος: Η επιτυχία του Φαν’ τ Σχιπ!

Εθνική Ελλάδος: Η επιτυχία του Φαν’ τ Σχιπ!

Ο προπονητής που έκανε τα δύσκολα για να… στρώσει την επόμενη μέρα της Εθνικής ανδρών που έπρεπε να έρθει!

Στις 31 Ιουλίου 2019, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Επιλογή που ξένισε αρκετούς. Επιλογή που θεωρήθηκε μέχρι και… λευκή πετσέτα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σε μια εποχή γεμάτη πόλωση και ένταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα συλλογικά προβλήματα να μεταφέρονται στην Εθνική Ελλάδος.

Έχει περάσει 1,5 χρόνος περίπου. Ο Ολλανδός αυτό που δεν κατάλαβε κανείς κι αυτό που δεν προγραμμάτισε κανείς όταν έκανε την επιλογή του, ήταν πως θα αποτελέσει τον άνθρωπο που θα πάει την Εθνική μας στην επόμενη μέρα. Κάτι που χρειαζόταν αλλά δε γινόταν στον απόλυτο βαθμό.

Αν εκείνο τον Ιούλιο του 2019 κάποιος έλεγε πως σε 1,5 χρόνο η Ελλάδα θα πορεύεται χωρίς τον Μανωλά, χωρίς τον Παπασταθόπουλο, χωρίς τον Σιόβα έστω, θα τον περνούσαν για τρελό! Ο Φαν’ τ Σχιπ όπως, είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί κανείς μαζί του, με την κίνησή του να αφήσει εκτός τα συγκεκριμένα παιδιά, κέρδισε όλα τα υπόλοιπα! «Τρέχοντας» παράλληλα την ανανέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Πλέον, η Εθνική Ελλάδος έχει ποδοσφαιρικό κορμό. Ο οποίος «δένει» και δίνει τη δυνατότητα στον τεχνικό (τον όποιο τεχνικό) να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση. Παιδιά όπως οι Μπάρκας, Βλαχοδήμος, Διούδης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μάνταλος, Μασούρας, Σβάρνας, Τζόλης, Πέλκας, Τσιμίκας, Κυριακόπουλος, Παυλίδης, Κουλούρης, Γιακουμάκης, Χατζηδιάκος, Λημνιός, έχουν γίνει η… μαγιά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Φαν’τ Σχιπ δεν φοβήθηκε να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Και το θετικό είναι πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος προέρχεται απ’ τη νούμερο ένα σχολή του πλανήτη στον τομέα της ποδοσφαιρικής εξέλιξης. Στον τομέα της ποδοσφαιρικής δημιουργίας. Την Ολλανδία. Ακόμη περισσότερο απ’ την κορυφαία ακαδημία του πλανήτη, αυτή του Άγιαξ! Με άμεσο συνεργάτη τον Άαρον Βίντερ (επίσης απ’ την σχολή του Άγιαξ), βλέπουν αυτή τη μετάβαση στην επόμενη μέρα της Εθνικής, ως… μία ακόμη μέρα στη δουλειά! Πράγμα που ειδικά όταν πρόκειται για αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ακόμη δυσκολότερο. Για την Ελλάδα, όμως, ήταν απαραίτητο.

Ήδη ο Φαν’τ Σχιπ έχει πετύχει το δύσκολο. Το οποίο θα του πιστωθεί ακόμη κι αν φύγει απ’ την Ελλάδα χωρίς καμία άλλη επιτυχία με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η Εθνική επί των ημερών του, ωρίμασε ποδοσφαιρικά πολλά παιδιά που δεν είχαν εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο. Έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς να πάρουν ρόλο. Ένα κράμα ποδοσφαιριστών που σαφώς δεν είναι οι πιο ταλαντούχοι στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά με αυτούς θα πορευτεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τις επόμενες προσπάθειες προκρίσεων σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το δύσκολο το έκανε ο Φαν’τ Σχιπ. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, το να σύστημα, η σωστή τακτική και η καλή βραδιά για να έρθουν τα αποτελέσματα, είναι το εύκολο στην προκειμένη περίπτωση. Είτε παραμείνει ο Ολλανδός, είτε τον διαδεχθεί κάποιος άλλος στο προσεχές μέλλον (ποτέ κανείς δεν είναι σίγουρος), έχει πετύχει την ομαλή μετάβαση στο αύριο!