ΠΑΟΚ: Τα τρία καυτά μέτωπα του «Δικεφάλου» (photos)

Newsbomb

ΠΑΟΚ: Οι υποθέσεις των Γιαννούλη, Ελ Καντουρί, Κρέσπο θ’ απασχολήσουν αρκετά τη διοίκηση το προσεχές διάστημα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι μία νέα προσπάθεια τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά.

Προσπαθεί να συμμαζέψει το ταμείο και να κινείται εντός πλαισίου, όπως αυτό ορίζεται από το FFP της UEFA. Είναι δεδομένο ότι έγινε τεράστια προσπάθεια κι επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό η μείωση του μπάτζετ και η παράλληλη αύξηση των εσόδων με πωλήσεις, ευρωπαϊκή συμμετοχή και τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Τα μέτωπα, όμως, σε έναν μεγάλο σύλλογο δεν κλείνουν ποτέ. Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές ανοιχτές υποθέσεις και θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποφασίσει τι θέλει και πως θα κινηθεί. Υπάρχουν ζητήματα, όπως των Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκη, οι οποίοι πλέον δεν είναι πρώτη λύση και ο Πάμπλο Γκαρσία θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει κι από αυτούς πράγματα.

Οι προτεραιότητες, ωστόσο, είναι άλλες και αφορούν τους Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Γιαννούλ. Οι δύο πρώτοι έχουν συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν. Και στοιχίζουν αρκετά. Ο Έλληνας μπακ έχει έως το 2022, αλλά είναι προφανές ότι στον ΠΑΟΚ θέλουν να έχουν καταλήξει σύντομα σε μία απόφαση. Πώληση τον Γενάρη ή επέκταση με γενναία μείωση και πώληση με καλύτερα χρήματα από το καλοκαίρι κι έπειτα;

Αν μείνει η κατάσταση έτσι με τον Γιαννούλη και με αρκετές ομάδες δεδομένα να τον παρακολουθούν, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί να ζητήσει τρελά ποσά το καλοκαίρι, από τη στιγμή που θα μένει ένας χρόνος συμβολαίου. Όπως συνέβη και με τους Άκπομ, Πέλκα, Λημνιό θα πωληθεί με λιγότερα από την πραγματική του αξία. Κι αυτό θέλει ν’ αποφύγει ο «Δικέφαλος».

Ο Ελ Καντουρί και ο Κρέσπο είναι βασικά στελέχη. Από τους έμπειρους της χρυσής ομάδας που έχουν απομείνει με Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ. Ο Μαροκινός είναι κομβικός παίκτης, αλλά κοστίζει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ δεν θα φτάσει σε αυτά τα επίπεδα. Διάθεση υπάρχει κι από τους δύο για ανανέωση, ωστόσο, είναι προφανές ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί στο οικονομικό. Ο 30χρονος μέσος θα θέλει να εξασφαλιστεί και ο ΠΑΟΚ να πληρώσει αυτά που του επιτρέπονται για να μην κινηθεί και πάλι στο όριο του FFP.

Ο Κρέσπο επίσης μπαίνει στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του. Επίσης, ένας παίκτης με ποιότητα, που δέθηκε με την ομάδα και είναι σημαντικός στην αμυντική γραμμή. Τον ερχόμενο Φλεβάρη κλείνει τα 34 του χρόνια. Ο ίδιος θα θέλει ένα τελευταίο καλό συμβόλαιό και ο ΠΑΟΚ ν’ αποφασίσει αν θα κρατήσει την εμπειρία του και την ποιότητα που δίνει, όσο έχει αντοχές, ή αν θα πάει σε ανανέωση. Αν μη τι άλλον, είναι τρία θέματα που θα απασχολήσουν αρκετά τη διοίκηση και μάλιστα σύντομα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved