Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Βασίλεψε ο… μονόφθαλμος με Φορτούνη

Χρήστος Γιαννούλης

Ο σκόρερ του ντέρμπι, Κώστας Φορτούνης
InTime

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι αιωνίων των τελευταίων ετών, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν νίκη 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη από το πρώτο ημίχρονο. Πίεσε για την ισοφάριση το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκαν στόχο οι μεγάλες ευκαιρίες με Μακέντα, Μαουρίσιο και Καρλίτος.

 

Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού από πλευράς θεάματος ήταν από τα χειρότερα των τελευταίων ετών, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό χάρη σε ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη από το 22’ της αναμέτρησης.

Παρά τα προβλήματα και τις απουσίες που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», βρήκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν την κακή εικόνα του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο, να σκοράρουν και να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν καλύτερη για τους «πράσινους», κυριάρχησαν κι έχασαν κάποιες μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν βρήκαν δίχτυα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή παραμένει στην πρώτη θέση έχοντας 19 βαθμούς, με τον Άρη να ακολουθεί με 16 αλλά και αγώνα λιγότερο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 15 και η ΑΕΚ 13. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έμεινε χαμηλά στη βαθμολογία με μόλις 9 βαθμούς μετά από 9 αγώνες τη φετινή σεζόν στη Super League.

Τα highlights από το ντέρμπι

Το φωτορεπορτάζ του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Φορτούνης τη διαφορά στο πρώτο

Παρά τις απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός, ήταν ανώτερος από τον Παναθηναϊκό που παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο στο πρώτο μισό του ματς στο Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν απειλήθηκαν κι αναζήτησαν τρόπους να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, παρά το γεγονός ότι τους έλειπαν οι δυο βασικοί επιθετικοί τους αλλά και ο Βαλμπουενά που είναι εκ των κορυφαίων «δημιουργών» τους.

Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 22’ της αναμέτρησης, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής και κατάφερε να νικήσει τον Σωκράτη Διούδη.

Μετά το προβάδισμα του Ολυμπιακού θα περίμενε κανείς να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, όμως, πέρα από μια καλή κεφαλιά του Κουρμπέλη σε εκτέλεση κόρνερ, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι δεν έφτιαξε καμία σοβαρή φάση.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός πήγε στο ημίχρονο ενός αγώνα με προβάδισμα στο φετινό πρωτάθλημα, με το πρώτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σε πρώτο 45λεπτο τη φετινή σεζόν στη Super League.

«Ξύπνησε» ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν σκόραρε με τίποτα

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Ο Ολυμπιακός άρχισε να υποχωρεί, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει σταδιακά έδαφος και μέτρα. Με τις αλλαγές που έκανε ο Μπόλονι βελτιώθηκε κάπως η εικόνα των «πράσινων», που κυριάρχησαν τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν ζητήματα και όχι πολλές εναλλακτικές από τον πάγκο.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Ζοσέ Σα να κρατάει «όρθιο» τον Ολυμπιακό.

Μεγάλη ήταν κι η ευκαιρία που έχασε ο Φεντερίκο Μακέντα, όταν εξ επαφής δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός στο τέλος πίεσε ασφυκτικά, ενώ σπαταλήθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μαουρίσιο έκλεψε ψηλά τη μπάλα, οι «πράσινοι» έφυγαν στην αντεπίθεση με μόνο έναν αμυντικό απέναντί τους, αλλά ο Βραζιλιάνος χαφ έκανε τραγική επιλογή και δεν έδωσε την πάσα. Στο τέλος παρά την «πράσινη» πίεση και τη μεγάλη ευκαιρία του Καρλίτος, ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμά του και πανηγύρισε τη νίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα Σήμερα: Πανελλήνιο σοκ από τους 108 θανάτους - Ολοταχώς για νέο Lockdown

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved