ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Εκτός Champions League και με τη… βούλα (vids+pics)

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Εκτός Champions League και με τη… βούλα (vids+pics)
InTime

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός: Ήττα 2-1 για τους «ερυθρόλευκους» στη Γαλλία που τους αφήνει εκτός συνέχειας του Champions League. Προβάδισμα για την 3η θέση και τη συνέχεια στο Europa League για τους Πειραιώτες.

Ένα ματς που ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, κατέληξε σε οδυνηρή ήττα για τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο 1-0 κόντρα στη Μαρσέιγ με γκολάρα του Καμαρά, αλλά οι Γάλλοι με δυο πέναλτι του Ντμίτρι Παγιέτ «γύρισαν» το ματς, νίκησαν 2-1 και πέταξαν εκτός Champions League τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στους 3 βαθμούς μετά την ήττα στη Γαλλία, με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει «καθαρίσει» την πρόκριση με 13 βαθμούς και την Πόρτο να την ακολουθεί με 10, μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία (0-0) στο «Ντραγκάο».

Πλέον, ο Ολυμπιακός θέλει να έχει καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Μαρσέιγ την τελευταία αγωνιστική, για να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στην Ευρώπη παίζοντας στο Europa League.

Τα highlights του αγώνα

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Η γκολάρα του Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη στον αγώνα με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, έτσι ώστε να γίνει «αφεντικό» για την 3η θέση και παράλληλα να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16».

Το πρώτο ημίχρονο στη Μασσαλία κύλησε ιδανικά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς στο 33’ της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει προβάδισμα με ένα φοβερό γκολ του Μαντί Καμαρά.

Ανατροπή από την άσπρη βούλα

Όσο ιδανικά κύλησε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα Μαρσέιγ – Ολυμπιακός για τους Πειραιώτες, άλλο τόσο άσχημα εξελίχθηκε το δεύτερο!

Στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Champions League, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε με ένα τρομερό γκολ του Μαντί Καμαρά, όμως, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της.

Στο 55’ της αναμέτρησης η Μαρσέιγ κέρδισε το πρώτο πέναλτι, με τον Παγιέτ να εκτελεί εύστοχα για το 1-1.

Μετά από 20 λεπτά, ο Ραφίνια υπέπεσε ξανά σε παράβαση και με το δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Ντμίτρι Παγιέτ έδωσε προβάδισμα 2-1 στη Μαρσέιγ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τη Μαρσέιγ νικήτρια και «ζωντανή» στη μάχη για το Europa League. Η υπόθεση – πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League τελείωσε και για τις δυο ομάδες, αφού απομένει μια αγωνιστική και δεν μπορούν να φτάσουν Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο, που έχουν 13 και 10 βαθμούς αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει το προβάδισμα για να πάρει την 3η θέση αφού ισοβαθμεί στους 3 βαθμούς με τη Μαρσέιγ. Την τελευταία αγωνιστική οι Πειραιώτες υποδέχονται την αδιάφορη Πόρτο, ενώ οι Γάλλοι θα πάνε στην Αγγλία για να αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο του Champions LeagueUefa.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Νέα παράταση του lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στο διάγγελμά του