ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Προκρίθηκε η Αταλάντα, ιστορικό γκολ η Λίβερπουλ (videos)

Champions League: Προκρίθηκε η Αταλάντα, ιστορικό γκολ η Λίβερπουλ (videos)
Ο Μο Σαλάχ έγραψε ιστορία με το γκολ που σημείωσε
Uefa.com

Champions League: Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, η Αταλάντα προκρίθηκε στα νοκ άουτ ματς της κορυφαίας διοργάνωσης - Έγραψε ιστορία για τη Λίβερπουλ ο Μο Σαλάχ.

Η ομάδα του Μπέργκαμο έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια με τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι στον πάγκο της. Μετά την περσινή εντυπωσιακή της πορεία, η οποία σταμάτησε στα προημιτελικά, η Αταλάντα προκρίθηκε ξανά στα νοκ άουτ του Champions League κι ονειρεύεται ακόμα καλύτερη πορεία.

Στην ιταλική ομάδα αρκούσε κι η ισοπαλία στο εκτός έδρας ματς με τον Άγιαξ, αλλά νίκησε 1-0 με γκολ του Μουριέλ στο 85ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν αλλά είδαν την αντίπαλο τους να έχει όλες τις απαντήσεις, ενώ στο 79' έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Γκράβενμπερχ.

Το πιο γρήγορο γκολ ο Σαλάχ

Η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να νικήσει την Μίντιλαντ, η οποία απέσπασε 1-1, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Οι «κόκκινοι» πήραν την πρώτη θέση του ομίλου τους, με την Αταλάντα να είναι δεύτερη, ενώ στο Europa League θα συνεχίσει ο Άγιαξ.

Επίσης, ο Μο Σαλάχ με το γκολ που σημείωσε στο 56ο δευτερόλεπτο έγραψε ιστορία, καθώς πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ της Λίβερπουλ στην ιστορία της στο Champions League. Συνολικά, είναι το 22ο πιο γρήγορο στη διοργάνωση.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε βασικός για τη Λίβερπουλ, ωστόσο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και τελικά έγινε αλλαγή στο 61ο λεπτό.

Η τελική βαθμολογία στο Δ' ομίλου

Μήνυμα κατά του ρατσισμού στο Παρίσι

Στο Παρίσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπασάκσεχιρ έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού πριν τη συνέχιση της μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία είχε σταματήσει στο 13ο λεπτό, μετά την καταγγελία του Πιέρ Ουεμπό για ρατσιστική επίθεση από τον Σεμπάστιαν Κολτσέκου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Παρί με χατ τρικ του Νεϊμάρ επικράτησε με 5-1 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Η τελική βαθμολογία του Η' ομίλου

Τα highlights των αγώνων

Άγιαξ - Αταλάντα 0-1 (85' Μουριέλ)

Μίντιλαντ - Λίβερπουλ 1-1 (62' Σόλτς / 1' Σαλάχ)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ 5-1 (21', 38', 50' Νεϊμάρ, 42', 62' Εμπαπέ / 57' Τοπάλ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Οι 9 νομοί με τα περισσότερα κρούσματα - Πού εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις