ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ: «Στείλαμε μήνυμα! Όλοι θα θυμούνται την 8η Δεκεμβρίου»

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ: «Στείλαμε μήνυμα! Όλοι θα θυμούνται την 8η Δεκεμβρίου»

Champions League: Ο Πιέρ Ουεμπό μίλησε για όσα έγιναν στην αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασάκσεχιρ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του μηνύματος που πέρασαν οι παίκτες.

Την περασμένη Τρίτη (8/12), η αναμέτρηση του Παρισιού τινάχτηκε στον... αέρα όταν το μέλος του τεχνικό τιμ της τουρκικής ομάδας, Πιερ Ουεμπό κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από τον τέταρτο διαιτητή, Σεμπάστιαν Κολτσέσκου. Το παιχνίδι διεκόπη στο 13ο λεπτό, για να συνεχιστεί την επόμενη μέρα με άλλη διαιτητική τετράδα.

Ο Ουεμπό μίλησε στο BBC Sport και τόνισε ότι: «Τώρα θα έχουμε τη μέρα πριν από την 8η Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα. Θα θυμόμαστε», για να συμπληρώσει: «Ήταν μια δύσκολη μέρα, πολύ σκληρή. Είναι πολύ αγχωτικό, ζήτησα από τον γιατρό να μου δώσει κάποια χάπια για να κοιμηθώ. Δεν θέλω οι άνθρωποι να εστιάσουν σε μένα, θα είναι κρίμα αν με θυμούνται γι’ αυτό. Ντρέπομαι γι' αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Αυτές οι δύο ή τρεις μέρες ήταν οι πιο δύσκολες στην καριέρα μου».

«Τώρα θα έχουμε τη μέρα πριν από την 8η Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα. Θα θυμόμαστε»BBC Sport

Όταν το ματς συνεχίστηκε, οι παίκτες κι η νέα διαιτητική τετράδα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού, γονατίζοντας πριν τη σέντρα. Ο Ουεμπό τόνισε ότι ενέργειες όπως αυτή, θα αναγκάσουν την UEFA να λάβει αυστηρότερη δράση σε περιστατικά που σχετίζονται με τον ρατσισμό.

Η UEFA είπε ότι θα διενεργήσει «διεξοδική έρευνα», ωστόσο ο Ουεμπό από την πλευρά του τόνισε πως «...μπορείτε να φανταστείτε δύο, τρία, τέσσερα παιχνίδια σαν αυτό; Να σταματούν τα παιχνίδια μετά από τέτοια περιστατικά; Νομίζω ότι η UEFA θα ασχοληθεί. Δείξαμε ότι θα το κάνουμε αυτό. Δεν είναι ο διαιτητής που θα το σταματήσει, είναι οι παίκτες. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η αλληλεγγύη με τους παίκτες. Τι μήνυμα στείλαμε στον κόσμο!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη έκανε το πιο ισχυρό βήμα προειδοποίησης προς την Τουρκία