Παναθηναϊκός: Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…

Newsbomb

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι «πράσινοι» ψάχνουν νίκη στο ντέρμπι επιστρέφοντας στο γήπεδο που επικράτησαν για τελευταία φορά επί του Ολυμπιακού!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι της χώρας που πάντα θα… κλέβει την παράσταση. Οι στόχοι των δύο αντιπάλων, εντελώς διαφορετικοί. Ο μεν Ολυμπιακός πάει… περίπατο για ένα ακόμη Πρωτάθλημα, ενώ ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός αναζητά ανατροπή μήπως και κατορθώσει να βγει στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια!

Μετά από κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη φυσική έδρα του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το σημείο δηλαδή που οι «πράσινοι» σημείωσαν την τελευταία τους νίκη σε βάρος του αιωνίου!

Ήταν Οκτώβριος του 2017 όταν το «τριφύλλι» για το Πρωτάθλημα υποδέχτηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον αιώνιο αντίπαλο. Ένα γκολ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 56ο λεπτό, είχε κρίνει την αναμέτρηση! Με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 1-0.

Εκείνη την ημέρα (ανήμερα 28ης Οκτωβρίου 2017) έγινε το τελευταίο ντέρμπι αιωνίων στη Λεωφόρο, ενώ ήταν και η τελευταία επικράτηση του Παναθηναϊκού κόντρα στους Πειραιώτες. Ταυτόχρονα ήταν και το τελευταίο ντέρμπι αιωνίων στο οποίο αγωνίστηκε ο Λούκας Βιγιαφάνιες που έκρινε και το ματς.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, θέλει να πάρει μια σπουδαία νίκη που θα τον… σπρώξει προς την Ευρώπη, «σπάζοντας» το αήττητο του αιώνιου και φυσικά παίρνοντας ένα αποτέλεσμα γοήτρου που πάντα μετρά. Στο ματς που επιστρέφει η ομάδα στη Λεωφόρο (για ντέρμπι αιωνίων), τη σεζόν που γύρισε και ο Βιγιαφάνιες!

Οι «πράσινοι» στα τελευταία 8 ματς με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και play offs) μετρούν 4 ισοπαλίες ενώ 4 φορές έχουν ηττηθεί. Η μία τους ήττα ήταν το 2018-19 στο ΟΑΚΑ με 3-0 στα χαρτιά, στην αναμέτρηση που είχε διακοπεί τη στιγμή που ο ΟΣΦΠ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» πιο κοντά σε νίκη έφτασαν εκτός έδρας. Ήταν η αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2018, όταν ο Κάτσε είχε δώσει προβάδισμα στο «τριφύλλι», με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις με τέρμα του Σισέ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μήδεια»: Επέλαση του χιονιά στη μισή Ελλάδα - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved