European Super League: Ο Μπόρις Τζόνσον θεσπίζει νόμο! - «Δημιουργείται ένα είδος καρτέλ»

Newsbomb

European Super League: Το ενδεχόμενο να θεσπίσει νόμο που θα απαγορεύει τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στην «κλειστή» λίγκα εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε τη Δευτέρα (19/4) ότι θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει τη δημιουργία της European Super League κι όπως φαίνεται είναι διατεθειμένος μέχρι και νόμο να θεσπίσει...

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε συνεργασία με τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να μην προχωρήσουν τα σχέδια που έχουν προταθεί. Δεν νομίζω ότι είναι καλά νέα για τους φιλάθλους, ούτε για το ποδόσφαιρο της χώρας. Αυτές οι ομάδες δεν είναι απλά παγκόσμια brands, αλλά επίσης ομάδες με ιστορία από τις πόλεις τους και συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινότητες. Θα έπρεπε να έχουν μία σύνδεση με τους φιλάθλους», είχε δηλώσεις χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη (20/4) σε νέες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας παρομοίασε τη δημιουργία της ESL με καρτέλ! Ο Τζόνσον πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της Premier League και εκπροσώπων των συνδέσμων φιλάθλων, στους οποίους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής, ούτε θα επιτρέψει τη δημιουργία κλειστού ενός «κλειστού κυκλώματος».

«Δεν είναι προς το συμφέρον των οπαδών, ούτε του ποδοσφαίρου, πώς μπορεί να είναι σωστό να έχουμε μια κατάσταση στην οποία δημιουργείται ένα είδος καρτέλ που σταματά τους συλλόγους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, να παίζουν μεταξύ τους;», αναρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και πρόσθεσε: «Εάν κριθεί απαραίτητο, για να προστατέψουμε την αρχή της διοργάνωσης θα επιδιώξουμε, όπως είπα, στα όργανα νωρίτερα, να βρούμε την κατάλληλη νομοθετική λύση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved