ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Κίνδυνος για διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας – Τουρκίας πριν τη σέντρα!

Euro 2020

Euro 2020: Μολονότι απομένουν μόλις δύο ημέρες για τη σέντρα, τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τη διοργάνωση, η οποία ήταν να διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι αλλά γίνεται φέτος.

Αυτή τη φορά, όμως, το πρόβλημα δεν δημιουργείται λόγω του κορονοϊού, αλλά λόγω... Σένγκεν, με την αναμέτρηση της πρεμιέρας ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία να κινδυνεύει να γίνει αφορμή για διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι Τούρκοι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για το ματς του Olimpico της Ρώμης, ενδέχεται να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το ματς, διότι η χώρα τους είναι εκτός ζώνης Σένγκεν και, κατά συνέπεια, η Ιταλία προβλέπει υποχρεωτική, πενθήμερη καραντίνα για τους αφιχθέντες, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ των δυο χωρών, λόγω και του, γενικότερου, φορτισμένου κλίματος, μετά από τις γνωστές δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, στις αρχές Απριλίου χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα δήλωσε την Τετάρτη (9/6) ο υπεύθυνος του δήμου της Ρώμης για το Euro 2021, Ντανιέλε Φρόντζια η κυβέρνηση Ντράγκι, τις ώρες αυτές εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορέσουν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, για φιλάθλους χωρών που δεν ανήκουν στην ζώνη του Σέγκεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Αλαλούμ με τη δωρεάν διάθεση - «Πόλεμος» κυβέρνησης- φαρμακοποιών για τα κανάλια διανομής