ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Άδειασμα» της UEFA στον Αυγενάκη για τα Σκόπια και συνέχεια στην προπαγάνδα

«Άδειασμα» της UEFA στον Αυγενάκη για τα Σκόπια και συνέχεια στην προπαγάνδα
InTime

Την ώρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την UEFA για συμμόρφωση των Σκοπίων και αλλαγή στην ονομασία που χρησιμοποιούν στο Euro 2020, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επικροτεί προπαγανδιαστικά μηνύματα της γειτονικής χώρας στα social media.

Με ένα απλό «fav» στο Twitter, η UEFA «άδειασε» τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ούτε δυο 24ωρα δεν έχουν περάσει από την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, για την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε σχετική επιστολή που απέστειλε, τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δένδιας.

Μάλιστα, στη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση της UEFA «ότι δεν θα επιτρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να γίνει η πλατφόρμα για τη μεταφορά πολιτικών μηνυμάτων οποιαδήποτε φύσης». Μόνο που οι Σκοπιανοί συνεχίζουν ανενόχλητοι να φέρουν στις φανέλες τους τα αρχικά FFM, που μεταφράζονται σε «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας», και μάλιστα έχουν και τις… ευλογίες της UEFA.

Την Τετάρτη (16.06), η σελίδα της ομοσπονδίας των Σκοπίων στο Twitter ανέβασε μια φωτογραφία – προφανώς όχι τυχαία – με το σήμα στη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας όπου φαίνονται ξεκάθαρα τα αρχικά FFM. Η κίνηση αυτή δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστούμε πως η γειτονική χώρα από την έναρξη της διοργάνωσης έχει επιδοθεί σε ένα όργιο προπαγάνδας και έχει μετατρέψει σε… κουρελόχαρτο το έγγραφο της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αυτό που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, ήταν η επικρότηση του συγκεκριμένου post από την ίδια την UEFA. Ο επίσημος λογαριασμός της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Twitter έκανε «fav» στην ανάρτηση των Σκοπιανών, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν έχει την πρόθεση να αποτρέψει την πολιτική προπαγάνδα των Σκοπίων, όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης ότι τον διαβεβαίωσαν, αλλά και ότι προφανώς δεν έλαβαν καν υπόψη τους την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού.

Η θετική αντίδραση της UEFA στο «ύπουλο» προπαγανδιστικό μήνυμα των Σκοπιανών.Twitter

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» του Λευτέρη Αυγενάκη από την πλευρά της UEFA…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Κατερίνη: Έδεσαν και έκαψαν 45χρονο - Αυτός είναι ο άτυχος κομμωτής