ΕURO2020: Σάλος από τη «βροχή» των ρατσιστικών σχολίων για τους Άγγλους που έχασαν τα πέναλτι

Μάριος Καλογερόπουλος

AP

Σάλος στην Αγγλία από τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν Σακά, Ράσφορντ και Σάντσο αφού έχασαν τα πέναλτι στον τελικό του EURO2020 με την Ιταλία – Έρευνα ξεκινά η αστυνομία

«Βροχή» έπεφταν λίγη ώρα μετά τον χαμένο τελικό για την Αγγλία στο Euro2020 με στόχο των αγνώστων να γίνονται οι Μπακάγιο Σακά, Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιτον Σάντσο, οι τρεις ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που έχασαν τα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία με την αστυνομία να ξεκινά έρευνα και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να διαμηνύει «δεν σας θέλουμε ως φιλάθλους».

Οι επιθέσεις που προκάλεσαν σάλο ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού με τους δράστες να γράφουν κατάπτυστα σχόλια στους λογαριασμούς στα social media των τριών έγχρωμων ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αγγλίας.

Οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν και emoji με γορίλες, μαϊμούδες και μπανάνες για να «ντύσουν» τα ρατσιστικά σχόλιά τους.

«Πηγαίντε πίσω στη Νιγηρία», «φύγετε από τη χώρα μου», «ξένοι και ανόητοι» ήταν ορισμένα από τα αδιανόητα σχόλια σε βάρος των τριών ποδοσφαιριστών.

Άμεση ήταν η απάντηση εκπροσώπου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χώρος στο ποδόσφαιρο για τους ρατσιστές.

«Η FA καταδικάζει σθεναρά κάθε μορφής διάκριση από τον διαδικτυακό ρατσισμό που είχε ως στόχο ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας στα social media.

Ξεκαθαρίζουμε ότι για όσους βρίσκονται πίσω από αυτή την αηδιαστική συμπεριφορά δεν έχει χώρο ανάμεσα στους φιλάθλους της ομάδας μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους παίχτες που έγιναν στόχος ενώ θα ζητήσουμε την αυστηρότερη τιμωρίας για όσους ευθύνονται για τις επιθέσεις.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να ξεριζώσουμε αυτή τη διάκριση από τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά ζητάμε και από την κυβέρνηση να ενεργήσει γρήγορα και να φέρει νόμους που θα φέρνει πραγματικές συνέπειες για αυτή την κακοποίηση.

Οι εταιρείες των social media πρέπει, επίσης, να αναλάβουν την ευθύνη τους και να δράσουν προκειμένου να απαγορεύσουν τους ρατσιστές από τις πλατφόρμες τους και να συγκεντρώσουν στοιχεία ώστε να υπάρξουν διώξεις» ανέφερε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της FA.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προαναγγέλλοντας την έναρξη έρευνας. «Γνωρίζουμε για ρατσιστικές επιθέσεις στα social media κατά ποδοσφαιριστών μετά τον τελικό του Euro2020. Αυτή η κακοποίηση είναι απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διεξαχθεί έρευνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Φυλάκισαν» και εξέδιδαν 19χρονη στην Ηλιούπολη: Τα 3 ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση - σοκ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved