ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγλία: Η Λέστερ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο! Ένας... πρώην «σκότωσε» την Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Premier League Πρεμιερ Λιγκ
AP Images

Αγγλία: Η Λέστερ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο Wembley και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Community Shield

Μισός αιώνας χρειάστηκε να περάσει ώστε οι «αλεπούδες» να κατακτήσουν και πάλι το συγκεκριμένο τρόπαιο, καθώς η προηγούμενη ήταν το 1971!

Τότε είχαν νικήσει τη Λίβερπουλ με 1-0, με το ίδιο σκορ έκαμψαν απόψε (7/8) και την αντίσταση της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι. Κάπως έτσι η ομάδα του Ρόντζερς μετά την κατάκτηση του FA Cup, πανηγύρισε δεύτερο τρόπαιο σε διάστημα τριών μηνών. Το πρώτο για τη σεζόν 2021/22.

Τη... διαφορά για τη Λέστερ έκανε ένας πρώην παίκτης των «πολιτών», ο Κελέχι Ιεανάτσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άκε, κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ στο 89ο λεπτό.

Ο Νιγηριανός, μάλιστα, δεν το πανηγύρισε σεβόμενος το πέρασμα του από τη Σίτι, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του, μπροστά σε 53.000 θεατές. Από την άλλη, η ομάδα του Μάντσεστερ έμεινε στα έξι Community Shield και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με μια κούπα της σεζόν.

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό