ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρούμπεν Σεμέδο: Το παρελθόν που τον στοιχειώνει – Οι συλλήψεις, ο εφιάλτης της φυλακής κι η υπόσχεση

Ρούμπεν Σεμέδο
Intime

Ρούμπεν Σεμέδο: Ο αμυντικός του Ολυμπιακού απασχολεί για ακόμα μια φορά τις Αρχές, φέρνοντας ξανά στη μνήμη όλων το «ένοχο» παρελθόν του.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο Ρούμπεν Σεμέδο εξήλθε από τον Εισαγγελέα, με χειροπέδες στα χέρια κι έχοντας απαγγελθεί σε βάρος του η κατηγορία του ομαδικού βιασμού 17χρονης.

Ο Πορτογάλος αμυντικός συνελήφθη μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία μια ανήλικη μαζί με τη μητέρα της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ποδοσφαιριστής μαζί με έναν 40χρονο Νιγηριανό, που εμφανίσθηκε ως μάνατζέρ του, την παρέσυραν στο σπίτι του όπου τη βίασαν.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Αυγούστου, όταν θύτες και θύμα συναντήθηκαν σε πάρτι στον Ωρωπό. Μετά τη διασκέδαση, ο γνωστός ποδοσφαιριστής πήρε την κοπέλα με το αυτοκίνητό του και τη μετέφερε στο σπίτι του στη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλει η ανήλικη, τη βίασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη περιέγραψε όσα της είχαν συμβεί στη μητέρα της, όταν επέστρεψε στο σπίτι και από κοινού κατήγγειλαν τον ποδοσφαιριστή στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα, αλλά και τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Ξανά αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη

Ο Σεμέδο, ο οποίος θα απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (31/8), έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, όταν αγωνιζόταν στην Ισπανία. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια (βλ. 29/10/2017) είχε συλλήφθη ξανά μετά από καταγγελία γυναίκας, η οποία είχε υποστηρίξει ότι είχε δεχθεί επίθεση με μπουκάλι! Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει, μετά από προτάσεις σεξουαλική φύσεως που απέρριψε ο ποδοσφαιριστής της επιτέθηκε με ένα σπασμένο μπουκάλι.

Στις 19/11/2017, η Αστυνομία τον είχε ανακρίνει ως ύποπτο για επίθεση σε υπάλληλο nightclub, υπό την απειλή όπλου! Όπως προέκυψε από την έρευνα εκνευρίστηκε επειδή του είπαν ότι το μαγαζί έχει κλείσει ενώ ο ίδιος ήθελε να μείνει κι άλλο. Οι Αρχές έψαξαν το σπίτι του, αλλά δεν βρήκαν το όπλο κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Παρέμεινε 148 ημέρες στη φυλακή

Οι συλλήψεις… τρίτωσαν στις 20 Φεβρουαρίου 2018, όταν βρέθηκε στο κρατητήριο μαζί με τον ξάδερφο του κι έναν φίλο του. Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν ήταν επίθεση, απειλή, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας! Συγκεκριμένα, οι τρεις άντρες είχαν επιτεθεί σε έναν άντρα, τον απήγαγαν και τον μετέφεραν στο υπόγειο του σπιτιού του Σεμέδο. Εκεί, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και τον χτύπησαν με ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ τον απείλησαν ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα! Στη συνέχεια αφού απέσπασαν τα κλειδιά του διαμερίσματος του, πήγαν και πήραν μεταξύ άλλων 24.000 ευρώ, ρολόγια και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος.

Στο δικαστήριο, ο συνήγορος του Σεμέδο υποστήριξε ότι ο πελάτης του έπεσε θύμα οικονομικής απάτης. Το θύμα από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Πορτογάλος τον είχε πυροβολήσει δύο φορές σε δρόμο της Βαλένθια, αλλά αστόχησε. Μάλιστα, το όπλο της επίθεσης βρέθηκε στο σπίτι του, ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι του ανήκε. Οι κατηγορίες, όμως, ήταν πάρα πολλές, ενώ ο παίκτης είχε και την οικονομική δυνατότητα να φύγει, κάτι που έκανε τον δικαστή να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης του.

Ο Σεμέδο πέρασε 142 ημέρες στη φυλακή, για να αποφυλακιστεί στις 13 Ιουλίου 2018. Πλήρωσε εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ μέσα στους όρους ήταν η απαγόρευση φυγής του από τη χώρα και να πλησιάσει το θύμα πιο κοντά από τα 300 μέτρα. Επίσης, ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα.

«Εξόριστος» από την Ισπανία

Για δύο χρόνια η δίκη του δεν είχε οριστεί και με τον κίνδυνο να καταδικαστεί σε σχεδόν 16 χρόνια φυλάκισης, τον Ιούλιο του 2020 αποφάσισε να αποδεχθεί τις κατηγορίες για απαγωγή, ληστεία και παράνομη κατοχή όπλου. Ο Σεμέδο πλήρωσε πρόστιμο 46.000 ευρώ κι ενημερώθηκε ότι για να φύγει από την Ισπανία θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια, ενώ αν το κάνει δεν θα μπορεί να γυρίσει στη χώρα ως το 2028! Σε συνέντευξη του στην Α Bola είχε παραδεχθεί ότι: «είχα περάσει πολλά βράδια, κλαίγοντας, κάτι που δεν είχα κάνει ποτέ μπροστά σε κανέναν. Πολλά ήταν και τα βράδια που δεν κοιμήθηκα, γιατί σκεφτόμουν πόσο υπέφερε η οικογένεια μου. Κατάλαβα ότι δεν αξίζει να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια. Είναι προτιμότερο να είσαι μαζί με αυτούς που αγαπάς. Τους δυο πρώτους μήνες ήταν σαν να μην περνούσε ο χρόνος. Δεν είχα την παραμικρή πληροφορία για το τι γινόταν έξω. Με τη μητέρα μου συμφωνήσαμε πως είχαμε επιλέξει λάθος δικηγόρους», ενώ πρόσθεσε ότι: «Στην αρχή μου έλεγαν ότι σε 1-2 εβδομάδες, όλα θα ‘χουν τελειώσει. Μετά το δεύτερο μήνα άρχισα να σκέφτομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».

Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Σεμέδο δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ισπανία ως το 2028! REX/Shutterstock

Οι στιγμές που βίωσε στη φυλακή

Μετά την αποφυλάκιση του ο Σεμέδο περιέγραψε στην εκπομπή «No Você na TV» τα όσα έζησε στη φυλακή, ενώ παραδέχθηκε μιλώντας για το πως έφτασε ως εκεί ότι: «Άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί από πράγματα που δεν έπρεπε, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Νόμιζα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα». Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε υπογραμμίσει: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που με συνέλαβαν. Έμενα στο κελί με άλλους δύο. Ο ένας είχε αυτοκτονικές τάσεις. Είναι ενοχλητικό να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που είναι δίπλα σου, ότι με το οποιοδήποτε υλικό που έχει στην κατοχή του, θα επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Τα πρώτα 2-3 βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πίστευα ότι θα προσπαθούσε να αυτοκτονήσει ή ακόμα και ότι θα προσπαθούσε να με σκοτώσει», ενώ στη συνέχεια περιέγραψε την επίσκεψη της μητέρας του στη φυλακή: «Ήταν η πιο ψυχρή στιγμή που μπορούσε να υπάρξει στον κόσμο, να είσαι μπροστά σε έναν άνθρωπο και να μην μπορείς να τον αγγίξεις. Την πρώτη μέρα ούτε που καταφέραμε να μιλήσουμε. Μόνο κοιταζόμασταν».

Ο Πορτογάλος αμυντικός ανέφερε επίσης ότι: «Κρατούσα ακόμα και ημερολόγιο. Είχα ξεκινήσει να γράφω τον τρίτο μήνα. Ένιωθα ότι εκεί θα μπορούσα να απελευθερωθώ. Ένιωθα χαμένος. Υπήρχαν φορές που σκεφτόμουν πολύ», ενώ μιλώντας για τη μέρα που αποφυλακίστηκε, είπε: «Μία από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής μου ήταν όταν βγήκα. Χρησιμοποιούσα ξανά ρολόι. Έκανα μπάνιο σε κανονική μπανιέρα».

Μετά από αυτή την περιπέτεια έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι πέρασα, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο παίκτη. Αυτό ποτέ δεν με άλλαξε ως πατέρα. Τα παιδιά και η γυναίκα μου είναι τα στηρίγματά μου. Κάθε μέρα κοιτούσα τη φωτογραφία των παιδιών μου και υποσχέθηκα ότι δεν θα είμαι ποτέ ξανά απών». Για ακόμα μια φορά, όμως, δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τους μπελάδες.

Ρούμπεν Σεμέδο
«Ό,τι πέρασα, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο παίκτη. Αυτό ποτέ δεν με άλλαξε ως πατέρα. Τα παιδιά και η γυναίκα μου είναι τα στηρίγματά μου»vip.pt

Το κορονοπάρτι του Νοεμβρίου

Πριν από την καταγγελία για βιασμό από τη 17χρονη, ο Ρούμπεν Σεμέδο είχε απασχολήσει ακόμα μια φορά τις ελληνικές αρχές. Ήταν 9 Νοεμβρίου 2020, όταν ο αμυντικός του Ολυμπιακού μαζί με τους συμπαίκτες του, Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο, είχαν συμμετάσχει σε κορονοπάρτι σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού.

Η έφοδος στο ξενοδοχείο, τότε, είχε γίναι από την αστυνομία τα ξημερώματα, όταν και ενημερώθηκαν από πολίτη - ο οποίος με την σειρά του ενημερώθηκε από τα social media - ότι σε ξενοδοχείο στο Νέο Κόσμο θα γινόταν πάρτι!

Οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου περίπου στις 02.30 τη νύχτα και ανεβαίνοντας στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου στο Roof Garden βρήκαν ούτε ένα ούτε δυο αλλά 31 άτομα να παρτάρουν γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το lockdown. Αμέσως κόπηκαν 31 πρόστιμα 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και συνελήφθη 24χρονη ως διοργανώτρια του πάρτι. Μάλιστα, στην 24χρονη βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρούμπεν Σεμέδο: Ξέσπασμα του δικηγόρου του – Δεν υπήρχε εξαναγκασμός, του έστειλε μήνυμα να βρεθούν

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ανασχηματισμός: «Γρίφος» το timing – Τα ονόματα, οι καραμπόλες και η ενδεχόμενη έκπληξη