ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: «Γρίφος» το timing – Τα ονόματα, οι καραμπόλες και η ενδεχόμενη έκπληξη

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τα «γράψε-σβήνε» του Κυριάκου Μητσοτάκη
Intime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε παζλ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το timing που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός.

Ενώ τις προηγούμενες ώρες είχε φουντώσει η φημολογία πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινώνονταν σήμερα, πλέον «παίζει» το σενάριο για την Τρίτη το πρωί ή το απόγευμα. Πάντως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και δεν αποκλείεται να υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα τηλέφωνα από το Μέγαρο Μαξίμου σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο, με την ατζέντα να είναι προγραμματισμένη ατζέντα και περιλαμβάνει μεταξύ ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Επίσης θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

Ανασχηματισμός: Ποιοι βλέπουν την πόρτα του εξόδου

Αναφορικά με το ποιοι θα δουν την πόστα της εξόδου και ποιοι θα παραμείνουν, οι πληροφορίες είναι πολλές. Αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού, είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος πιθανότατα θα αποχωρήσει. Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του μετριοπαθούς υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και το όνομα του πρώην υπουργού Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Επίσης φαίνεται να αποχωρεί από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει νέο χαρτοφυλάκιο. Ερωτηματικό αποτελεί και αν υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.

Αμετακίνητοι θεωρούνται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδίας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νυν γενικοί γραμματείς να αναβαθμιστούν διά της υφυπουργοποίησης, είτε προς επιβράβευση είτε προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καράγιαννης, ο γραμματέας στο Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με μετακινήσεις κορυφαίων υπουργών και την αντικατάσταση ορισμένων, και θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτό που επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τη την αναδιάταξη των δυνάμεων στο κυβερνητικό σχήμα είναι η επίτευξη μιας επανεκκίνησης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάταξη της οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)