ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμιλιάνο Σάλα: Νέες αποκαλύψεις για την αεροπορική τραγωδία – Ο πιλότος είχε «απαγορευτικό»

Εμιλιάνο Σάλα
AP Images

Εμιλιάνο Σάλα: Η ιδιοκτήτρια του μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή διαβεβαίωσε ότι είχε απαγορεύσει τη χρησιμοποίηση του κατηγορούμενου πιλότου.

Ο υπεύθυνος για τη μοιραία πτήση, Ντέιβιντ Χέντερσον κατηγορείται ότι έθεσε ως προτεραιότητα του το κέρδος έναντι της ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η ιδιοκτήτρια του αεροσκάφους Piper Malibu, Φέι Κίλι, ο Χέντερσον είχε λάβει e-mail από τον Ιούλιο του 2018, στο οποίο τον καλούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον, μετά από δύο παραβάσεις που αναφέρθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA). Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι ο Χέντερσον είχε καλέσει ξανά τον συγκεκριμένο πιλότο τον Αύγουστο του 2018.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα συνετρίβη στη Μάγχη, ήταν ο Ντέιβιντ Χέντερσον που έπρεπε αρχικά να ήταν ο πιλότος. Παρ’ όλα αυτά κανόνισε να πάρει τη θέση του ο Ντέιβιντ Ίμποτσον, μολονότι γνώρισε ότι ο 59χρονος πιλότος δεν είχε εμπορική άδεια χειριστή, ότι τα προσόντα του για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους δεν επαρκούσαν κι ότι δεν ήταν ικανός να πετάει τη νύχτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ