ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Που και πότε θα διεξαχθεί – Ποια ομάδα θα διαδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου

FIFA World Cup
AP Images

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) θα φιλοξενηθεί στις αρχές του 2022 η διοργάνωση, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.  

Το αρχικό πλάνο ήθελε την Ιαπωνία να διοργανώνει το τουρνουά τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ωστόσο αποσύρθηκε λόγω της προβληματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι λόγω κορονοϊού έχουν καθυστερήσει και τα σχέδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για ένα διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη συμμετοχή 24 ομάδων. Ως εκ τούτου και φέτος στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις έξι παγκόσμιες συνομοσπονδίες, συν μια ομάδα από τη διοργανώτρια χώρα.

Κάτοχος του τροπαίου είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία, τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε νικήσει την Τίγκρες, στον τελικό της διοργάνωσης του Κατάρ.

Η Τσέλσι θα είναι η ομάδα από την Ευρώπη που θα επιδιώξει να διαδεχθεί τους Βαυαρούς, ενώ έχουν «κλείσει» θέση η Αλ Αχλί από την Αίγυπτο, η Αλ Τζαζίρα από τα ΗΑΕ κι η Όκλαντ Σίτι από την Αυστραλία. Το παζλ θα συμπληρωθεί με τις νικήτριες του Copa Libertadores (Παλμέιρας ή Φλαμένγκο), του ασιατικού Champions League (Αλ-Χιλάλ ή Ποχάνγκ Στίλερς) και του αντίστοιχου της Βόρειας Αμερικής (Μοντερέι ή Αμέρικα).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ