ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτη παραδοχή της FA: «Ήμασταν κοντά σε θανάτους στον τελικό του Euro 2020»

Euro 2020
AP Images

Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε η αγγλική ομοσπονδία, η οποία ανέφερε ότι υπήρξαν σημαντικά κενά ασφαλείας στον τελικό του Euro 2020, Ιταλία – Αγγλία, στο Wembley. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα τονίζει, από… θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο Wembley την 11η Ιουλίου.

Η Ιταλία στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς νίκησε στην Αγγλία στα πέναλτι, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς. Ο τελικός, ωστόσο, στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, όπου υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομικών. Ο λόγος ήταν ότι εκατοντάδες οπαδοί χωρίς εισιτήρια παραβίασαν τους κλοιούς ασφαλείας.

Η έκθεση των αρχών που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρει πως «ήμασταν ξεκάθαρα κοντά σε θανάτους και τραυματισμούς που θα άλλαζαν τη ζωή για μερικούς, ενδεχομένως πολλούς από τους φιλάθλους που ήταν παρόντες, μετά από 17 μαζικές παραβιάσεις των πυλών του Γουέμπλεϊ. Το ότι αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στη Βρετανία του 21ου αιώνα αποτελεί πηγή ανησυχίας. Το ότι μπορεί να συμβεί στο εθνικό μας στάδιο και την ημέρα του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού αγώνα μας εδώ και 55 χρόνια, αποτελεί πηγή εθνικής ντροπής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA), Μαρκ Μπέλινγκαμ, είπε: «Η FA ζητά συγγνώμη για την τρομερή εμπειρία που υπέστησαν πολλοί μέσα στο Γουέμπλεϊ σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια ιστορική βραδιά για το ποδόσφαιρο. Όλοι στην FA ήταν τρομοκρατημένοι από τη σημαντική αταξία που επικρατούσε στο πλήθος. Η έκθεση καθιστά σαφές ότι υπήρξε ανομία, μία απαράδεκτη συμπεριφορά από χιλιάδες οπαδούς χωρίς εισιτήριο. Συλλογικά δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό».

Η UEFA τιμώρησε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών την Αγγλία και την FA με πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα