ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρόμπερτ Γιάρνι: «Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού κάποιοι δεν τα πήγαιναν καλά με άλλους»

Ρόμπερτ Γιάρνι: «Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού κάποιοι δεν τα πήγαιναν καλά με άλλους»

Το καλοκαίρι του 1998, ρεπορτάζ της εποχής ήθελαν τον Παναθηναϊκό να κυνηγά την υπογραφή του. Κατά τη διάρκεια δηλαδή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τότε που ως βασικός αριστερός της Κροατίας κατέκτησε την τρίτη θέση του τουρνουά, κερδίζοντας την Ολλανδία στον μικρό τελικό.

Το ίδιο καλοκαίρι όχι μόνο δεν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά η ομάδα που τον αγόρασε ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης (36 συμμετοχές, τρία γκολ). Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε τελικά τη μεταγραφή του τον Ιανουάριο του 2002, στα 33 του. Ο Ρόμπερτ Γιάρνι θα έμενε στους «πράσινους» μέχρι το τέλος της σεζόν και ακολούθως θα έβαζε τέλος στη σπουδαία του καριέρα, αγωνιζόμενος και σε τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο (2002, Κορέα - Ιαπωνία).

Όλα κι όλα οκτώ παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος με τη Γιουβέντους (1995) και κατέκτησε το διηπειρωτικό με τη Ρεάλ (1998). Ένας μπακ - χαφ με 308 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο (έπαιξε και Μπέτις, Μπάρι, Τορίνο, Λας Πάλμας, Χάιντουκ), με 30 γκολ και οκτώ ασίστ.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr