Θλίψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι

Newsbomb

palermofc.com

Στο πένθος έχει βυθιστεί το ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.

Ο Τζαμπαρίνι ήταν πρόεδρος της Βενέτσια και της Παλέρμο, την οποία οδήγησε στην πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας της.

Ο έμπειρος παράγοντας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νοσηλευόταν σε κλινική της Ραβένα, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στο παχύ έντερο. Το τελευταίο διάστημα η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω επιπλοκών.

Τα Χριστούγεννα είχε υποβληθεί εσπευσμένα σε επέμβαση στην κοιλιά και χρειάστηκε να περάσει κάποιες ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Μολονότι, επέστρεψε σπίτι του, η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα να εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο.

Ο Τζαμπαρίνι βοήθησε την Παλέρμο να επιστρέψει στη Serie A, μετά από 31 χρόνια, να παίξει πέντε σεζόν στην Ευρώπη και να φτάσει ως τον τελικό του Coppa Italia το 2011. Στην ομάδα της Σικελίας είχε πάρει τον Ιταλό πρώην αμυντικό, Αντρέα Μπαρτζάλι, τον Ουρουγουανό επιθετικό, Έντινσον Καβάνι και τον Αργεντινό Πάουλο Ντιμπάλα.

«Η οικογένεια της Παλέρμο είναι ενωμένη στον πόνο της για τον θάνατο του Τζαμπαρίνι, του πιο εμβληματικού προέδρου στην ιστορία της ομάδας, ο οποίος θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά κάθε οπαδού», ανέφερε η Παλέρμο. Προηγουμένως ήταν ιδιοκτήτης της Βενέτσια, την οποία οδήγησε από την τέταρτη κατηγορία στην άνοδο στη Serie A το 1997.

Ο Τζαμπαρίνι ήταν διάσημος για την σχέση του με τους προπονητές, απολύοντας περισσότερους από 40 κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Παλέρμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved